duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Arad Free Tours: „În spatele ușilor închise” la Stația de Epurare

  de Special Arad | 31 august 2023, 2:47 PM | Știri Arad | Turism

  0

  Comunicat. Asociația Turism Alternativ prin proiectul Arad Free Tours continuă seria de tururi „În spatele ușilor închise”, sâmbătă, 2 septembrie de la ora 18:00 la Stația de Epurare de pe Calea Bodrogului, nr. 12.   

  Cea mai mare Stație de Epurare din județul Arad se află în municipiul Arad. A fost construită în 1968 și a cuprins doar treaptă mecanică cu decantare primară. Stația a fost modernizată în anul 1984 cu treaptă biologică, cuprinzând bazinele de aerare cu nămol activ, decantoarele secundare și stația de pompare a nămolului de recirculare. Stația de Epurare a fost reabilitată recent printr-o investiție de peste 16 milioane de euro. Aradul beneficiază astăzi de o Stație de Epurare adusă la standarde europene, astfel, calitatea apei deversate din Stația de Epurare în râul Mureș se încadrează în limitele prevăzute de standardele românești și de cele cerute de Uniunea Europeană.

  E poate un loc puțin mai neobișnuit pentru a-l vizita ca turist, dar o stație de epurare este un element esențial pentru buna funcționare a unui oraș și cred că e necesar să scoatem în evidență și aceste aspecte, poate mai puțin vizibile dar importante în dinamica unui oraș. Sunt convins că participanții la tur o să afle lucruri interesante și vor privi cu alți ochi reciclarea apei și poate și cu mai multă responsabilitate.” declară  Mario Csipai, președintele Asociației Turism Alternativ.

  free

  Arad Free Tours vă cheamă la Stația de Epurare

  Asociația Turism Alternativ, prin proiectul Arad Free Tours, revine cu al patrulea sezon de evenimente intitulate „Turist la tine acasă”. Sub motto-ul „Află poveștile orașului!”, proiectul are ca scop oferirea de tururi ghidate atât localnicilor, cât și turiștilor care vizitează orașul Astfel aceștia vor avea ocazia să se familiarizeze cu istoria și poveștile mai mult sau mai puțin cunoscute ale orașului.

  Participarea la eveniment este gratuită și nu necesită rezervare.

  Link-ul evenimentului: https://fb.me/e/2Sl9dI5mg

  „Află poveștile orașului” prin proiectul Arad Free Tours

  Asociația Turism Alternativ, prin proiectul Arad Free Tours, a revenit cu al patrulea sezon de evenimente intitulate „Turist la tine acasă”. Sub motto-ul „Află poveștile orașului!”, proiectul are ca scop oferirea de tururi ghidate atât localnicilor, cât și turiștilor care vizitează orașul. Astfel aceștia vor avea ocazia să se familiarizeze cu istoria și poveștile mai mult sau mai puțin cunoscute ale urbei.

  Și anul acesta încercăm să aflăm povești inedite despre clădiri pe lângă care trecem zi de zi, în care poate că pășim cu diferite ocazii. Doar că la tururile din cadrul proiectului Turist la tine acasă de anul acesta vom trece pragurile ușilor care de obicei stau închise. Alături de ghizii Arad Free Tours vor fi și invitați surpriză, care își desfășoară activitatea în clădirile sau instituțiile pe care le vom vizita. Aceștia ne vor spune povești pe care doar ei le știu, din locurile în care publicul nu are ocazia să intre în mod obișnuit”, spun cei de la Asociația Turism Alternativ.

  Zece ani de pasiune pentru Arad

  Din 2013, voluntarii Arad Free Tours promovează orașul și județul Arad în rândul turiștilor care vizitează această zonă, prin organizarea de tururi ghidate gratuit. „Tot de 10 ani și tot din pasiune pentru Arad, proiectul nostru promovează valorile culturale și istoria orașului atât turiștilor cât și arădenilor, fie prin ateliere și activități cu cei mici, fie prin tururi tematice organizate periodic dar și la cerere. Totul pe bază de voluntariat, din pasiune pentru Arad!”, adaugă cei de la Turism Alternativ.

  Excursii

  Asociația Turism Alternativ îi invită pe arădeni la o serie de excursii în țară și străinătate: „Istorie și gastronomie” – Szeged (Ungaria) Festivalul Peștelui, „Legenda secuiului” – excursie și drumeție la Rimetea și Cluj-Napoca, „Chemarea vinului” – excursie și degustare de vinuri Cramele Tokaj (Ungaria) și Kosice (Slovacia), ”Istorie tumultoasă” – excursie și drumeție Munții Orăștiei.

   

  Detalii despre aceste excursii se pot obține telefonic sau prin WhatsApp, la numărul 0731 050 384.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.