miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Frédéric Mitterrand, fostul ministru francez al Culturii și om de televiziune, a murit

  de - | 22 martie 2024, 7:53 AM | Internaţional

  0

  (foto: lalsace)

  Fostul ministru francez al Culturii şi om de televiziune Frédéric Mitterrand a decedat joi, la Paris, la vârsta de 76 de ani, după o luptă de „mai multe luni cu un cancer agresiv”, a anunţat familia sa pentru AFP.

  Nepot al fostului preşedinte francez François Mitterrand, ministru în mandatul lui Nicolas Sarkozy, Frédéric Mitterrand, o personalitate deosebită, un mare cinefil, a anunţat în aprilie 2023 că este „bolnav”, fără să dea detalii, conform Agerpres.

  „Moartea lui Frédéric Mitterrand mă bulversează. O prietenie de peste 60 de ani ne-a legat cu o afecţiune de neatins. De-a lungul vieţii a slujit artele cu pasiune, erudiţie şi dragoste. Loialitatea noastră comună faţă de François Mitterrand ne-a unit profund”, a reacţionat fostul ministru socialist al Culturii Jack Lang pe platforma X (ex-Twitter).

  Născut la 21 august 1947 în frumoasele cartiere ale Parisului, Frédéric Mitterrand şi-a făcut un nume datorită micului ecran.

  „Etoiles et toiles” este numele primei sale emisiuni pe care a prezentat-o la televiziune din 1981. În pofida numelui său, el refuză să calce pe urmele unui unchi pe care îl admira. În iunie 1993, s-a alăturat Mişcării radicalilor de stânga (MRG). În mai 1995, l-a susţinut pe Jacques Chirac, candidatul dreptei la preşedinţie, notează stiripesurse.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.