sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Frații Rotariu sunt vicecampioni naționali la handbal. Originari din Arad, ei au câștigat argintul juniorilor IV cu o echipă din județul Țimiș

  de Dan Lazăr | 13 iunie 2023, 8:21 AM | Sport | Știri Arad

  0

  Turneul final al Campionatului Național de handbal juniori IV, desfășurat la Târgu Jiu, a adus pe parchet și doi arădeni. Frații Radu și Paul Rotariu, care provin dintr-o familie de sportivi, tatăl fost handbalist, iar mama profesoară de Educație Fizică și Sport, evoluează de doi ani pentru CSC Moșnița Nouă (jud. Timiș). Transferați de la HC Beldiman Arad, Radu și Paul au obținut cu gruparea din județul vecin a doua medalie națională, după bronzul de anul trecut, duminică venind rândul argintului.

  Finala turneului din Gorj le-a opus timișenilor o forță a handbalului juvenil, HC Omer Constanța, care s-a impus cu scorul de 28-25, însă cei doi tineri arădeni au fost recompensați cu premii speciale, Radu fiind ales în „echipa turneului”, cel mai bun inter dreapta, iar Paul a fost desemnat MVP-ul competiției.

  Frații Rotariu au impresionat și la turneul final prin jocul și talia lor, inclusiv pe secretarul general al FR de Handbal, fostul mare jucător Viorel Mazilu, care le prevede un viitor strălucit în acest sport. „Continuați tot așa și lotul național vă așteaptă. Am auzit multe despre voi, vă apreciez pentru ceea ce faceți pentru handbal”, a spus acesta.

  O zi din viața sportivilor Radu și Paul Rotariu

  Performanța nu se obține însă „bătând din palme”. Astfel, că sacrificiile pe care le fac Radu și Paul Rotariu, dar și familia lor, pentru acest sport pot fi deduse și din programul lor (aproape) zilnic: școală (ei urmează cursurile școlare la Arad) – navetă la Moșnița Nouă – antrenament fizic și tehnico-tactic – naveta spre Arad, cu revenirea acasă, de multe ori, în jurul orei 23.00. Mai mult, de nenumărate ori au învățat sau și-au încărcat bateriile prin somn în mașină, iar în weekend au susținut meciuri tot în deplasare, chiar dacă formația lor evolua „acasă”. Bineînțeles, nu trebuie neglijat nici efortul financiar, totul din dragoste pentru sportul pe semicerc și cu gândul la viitoarele performanțe în handbalul românesc și, cutezăm să o spunem, internațional.

  LOTUL VICECAMPIONILOR:
  Ciolan, Ionițescu – P. Rotariu 6 goluri în finală, Ciochia 6, Soos 6, R. Rotariu 3, Nedelcu 2, Andreiciuc 2, Petracovschi, Pantea, M. Costatrăilă, V. Costatrăilă, Atomei, Gherman, Ignat, Jurcă. Antrenor: Dan Morar.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.