joi, 23 mai, 2024

Special Arad Logo

  Franța propune plafonarea prețului petrolului de către statele producătoare, la Summitul G7

  de - | 26 iunie 2022, 5:51 PM | Internaţional

  0

  Delegația franceză subliniază că nu se opune propunerii SUA de plafonare a preţurilor la consumatori, dar afirmă că „ar fi şi mai puternic să stabilim un preţ maxim al petrolului care provine de la toate ţările producătoare”. În acest sens, Parisul propune demararea negocierilor cu statele care produc petrol, scrie Biziday.

  Această variantă este distinctă de cea sugerată de SUA, care a propus plafonarea preţurilor petrolului decisă de către ţările consumatoare. Propunerea Washingtonului fusese anunțată înainte de Summitul G7 și este pe agenda discuțiilor. Totuși, Germania a afirmat că o asemenea variantă, ca cea a SUA, este „foarte greu de pus în practică”.

  Un oficial din delegația germană a spus că „discutăm încă intens despre cum ar funcționa acest lucru și cum se poate potrivi cu regimurile de sancțiuni americane, britanice, europene și japoneze”. Și președintele Consiliului European, Charles Michel, a transmis că discuțiile sunt în desfășurare, dar „trebuie și vrem să intrăm mai mult în detalii. Vrem să ne asigurăm că scopul este Rusia, nu acela de a ne face viața mai dificilă”.

  Sursa: Biziday

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.