Franţa interzice telefonul mobil în şcoli

  de - | 31 iulie 2018, 5:36 PM | Internaţional

  0

  (foto: portalinvatamant.ro)

  Parlamentul francez interzice telefonul mobil în instituţiile de învăţământ. Măsura va intra în vigoare începând cu septembrie 2018 şi se va aplica din grădiniţă şi până la ultimul an de gimnaziu. Responsabilii liceelor vor decide dacă acceptă sau nu portabilul în incinta unităţilor de învăţământ. A fost una din promisiunile electorale a lui Emmanuel Macron, scrie rfi.ro.

  Proiectul de lege a fost susţinut de partidul prezidenţial – La République En Marche, de mişcarea democrată MoDem şi de independenţi. Opoziţia spunea că se teme că legea nu va schimba nimic.

  Începând cu noul an şcolar, elevii nu vor putea folosi în timpul cursurilor, indiferent unde au loc ele, în şcoli ori în afara lor, telefonul mobil, tabletele ori ceasurile conectate la internet. Singurele excepţii vor avea un scop pedagogic. De asemenea, copiii cu un handicap se vor putea folosi de telefoanele mobile. Nici în timpul orelor de sport ori în timpul altor activităţi ce au loc în afara claselor, aceste aparate nu vor putea fi folosite.

  Responsabilii liceelor vor putea să decidă, prin regulament interior, dacă vor interzice total ori parţial aparatura conectată la internet.

  O primă decizie a fost luată în acest sens încă din 2010. Codul educaţiei cerea atunci ca fiecare instituţie de învăţământ să decidă în această chestiune. Dar, încă de atunci, cele mai multe instituţii şcolare interziceau utilizarea telefonului mobil în timpul orelor de curs, cu excepţia unei autorizări din partea profesorului. De cele mai multe ori, profesorul cerea deja, copiiilor să lase în geantă ori să închidă telefoanele mobile pentru a nu deranja orele de curs .

  Ïn ciuda acestui regulament, aproximativ 40% din sancţiunile şcolare erau legate de folosirea telefonului mobil în timpul cursurilor, după cum declara recent şeful sindicatului dascălilor.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.