vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Franța și Germania acordă Ucrainei permisiunea să folosească armamentul occidental pentru a lovi ținte din Rusia. Putin amenință NATO că „se joacă cu focul”

  de - | 29 mai 2024, 12:02 AM | Internaţional

  1

  Zonele din Ucraina atacate în prezent de Rusia, potrivit liveuamap.com

  Președintele Franței și cancelarul Germaniei acordă Ucrainei permisiunea să folosească armamentul occidental pentru a lovi ținte din Rusia, dar numai obiectivele de unde sunt lansate rachete, scrie Biziday, citând Reuters și Bloomberg.

  Emmanuel Macron, președintele Franței, a declarat că susține ideea și, în continuare, nu vrea o escaladare a tensiunilor cu Rusia: „Credem că ar trebui să le permitem să neutralizeze punctele militare din care sunt lansate rachete, de unde este atacată Ucraina, dar NU și alte ținte din Rusia, precum situri civile sau alte situri militare”, a completat Macron.

  La conferința comună de presă, Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, a adăugat că Ucraina, ca țară atacată, are dreptul să se apere și are la dispoziție „toate opțiunile, conform dreptului internațional, pentru ceea ce face. Mi se pare straniu să susții că nu ar trebui lăsată să se apere și să ia măsuri adecvate pentru acest lucru”. Oficialul german a insistat că Kievul s-a conformat că va respecta normele internaționale și condițiile impuse de țările care livrează armamentul.

  Anterior, Vladimir Putin, președintele Rusiei, a avertizat Occidentul că membrii NATO din Europa „se joacă cu focul”, dacă vor permite Ucrainei să folosească armamentul furnizat pentru a lovi ținte de pe teritoriul Federației Ruse. Liderul de la Kremlin a mai susținut și că acest lucru ar putea declanșa un conflict global.

  Sursa: Biziday

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.