miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Francezii aleg astăzi noul președinte: Emmanuel Macron sau Marine Le Pen

  de - | 24 aprilie 2022, 11:52 AM | Internaţional

  0

  (foto: g4media.ro)

  Duminică se desfășoară cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale franceze. Doi candidați, Emmanuel Macron și Marine Le Pen, se înfruntă pentru a ajunge la Elysee, într-o reeditare a scrutinului din 2017, în urma căreia actualul președinte în exercițiu al Franței a ieșit învingător, informează Digi24.

  Emmanuel Macron candidează din partea partidului liberal de centru LaREM (La République en marche!), partid cu care a câștigat alegerile în 2017. Marine Le Pen candidează din partea partidului ultranaționalist de extremă dreaptă „Adunarea Națională” (în franceză Rassemblement National – acronim RN).

  Aproximativ 48,7 milioane de alegători înscrişi pe listele electorale sunt așteptați să voteze începând cu ora locală 08:00 (06:00 GMT). Secţiile de votare din Franţa vor fi deschise până la ora locală 19:00, iar în unele locuri, cum ar fi marile orașe inclusiv capitala Paris, până la ora locală 20:00. Din cauza diferenţei de fus orar, votul a început mai devreme cu o zi în unele teritorii de peste mări și în America.

  În Franţa, publicarea oricăror rezultate, parţiale sau finale, este interzisă până la închiderea ultimelor secţii de votare, la ora locală 20.00 (18.00 GMT) şi abia atunci presa va publica primele estimări bazate pe sondajele la ieşirea de la urne.

  Sursa: Digi24

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.