sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Francesca Velicu, o tânără balerină născută în România, a fost premiată la Gala Olivier Awards

  de - | 9 aprilie 2018, 2:48 PM | Monden

  0

  (foto: Facebook / Francesca Velicu)

  Francesca Velicu, o tânără balerină născută în România (trăiește în Marea Britanie), se numără printre artiştii care au fost premiaţi duminică seară la Londra la gala Olivier Awards, în cadrul căreia au fost decernate cele mai prestigioase trofee atribuite de industria teatrală din Marea Britanie, informează Press Association.

  Gala Olivier Awards 2018, prezentată de actriţa Catherine Tate, a fost organizată duminică seară la Royal Albert Hall din Londra. Înfiinţate în 1976, premiile Olivier sunt considerate cele mai prestigioase trofee atribuite de industria teatrală din Marea Britanie. Aceste recompense, echivalentul britanic al Tony Awards – decernate în Statele Unite pentru spectacolele puse în scenă pe Broadway -, sunt atribuite în fiecare an de Society of London Theater şi celebrează, de asemenea, reprezentaţiile de operă şi de balet.

  Francesca Velicu a fost premiată pentru rezultate excepţionale în arta dansului (categoria Outstanding achievement in dance) graţie evoluţiei sale din spectacolul de balet „Le Sacre du Printemps”, creat de celebra coregrafă Pina Bausch şi pus în scenă de English National Ballet.

  Francesca Velicu s-a născut în Bucureşti şi a studiat la Liceul de Coregrafie „Floria Capsali” din Capitală. A urmat apoi cursuri la Academia de Balet Bolshoi din Moscova, iar din anul 2016 locuieşte la Londra, unde dansează în spectacolele realizate de compania English National Ballet.

  La gala de duminică seară, marele învingător a fost musicalul american „Hamilton”, care a câştigat şapte trofee din 13 nominalizări – un record în istoria acestor premii.

  Sursa: Agerpres

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.