France 2: Mobilă IKEA, cu lemn ilegal din România

  de - | 31 ianuarie 2017, 7:24 PM | Internaţional

  1

  Defrişările masive din România au atras atenţia presei din Franţa, potrivit Digi 24. Jurnaliştii postului de televiziune France 2 au realizat o anchetă în ţara noastră pentru a demonstra cum arborii seculari ajung mobilier pentru celebra companie suedeză IKEA, prin partenerii acesteia din România. Potrivit datelor oficiale, traficul cu material lemnos din lume este în valoare de 11 miliarde de dolari pe an, aproape cât cel de trafic de droguri. Între 15 şi 30 la sută din buştenii vânduţi în lume au origine ilegală pentru că sunt tăiaţi din păduri unde defrişările nu sunt permise.

  Ancheta jurnaliştilor francezi a început de la o comodă comercializată de IKEA, un număr de serie şi o etichetă de pe ambalaj, care specifica faptul că produsul este fabricat în România.

  Jurnaliştii francezi veniţi în România au ajuns la unul dintre partenerii români ai gigantului suedez de mobilă, unde au descoperit pachete gata de transport cu eticheta codului fabricantului. Firul investigaţiei a dus la o altă firmă internaţională, cu fabrică în România, care susţine pe site-ul său că foloseşte doar trunchiuri de copac cu diametre mici şi reziduuri forestiere. Jurnaliştii francezi spun însă că filmările demonstrază că în fabrică intră copaci groşi.

  France 2 spune că acest lucru contravine politicii IKEA, care susţine că, împreună cu Fondul Umanitar Mondial luptă pentru protejarea pădurilor virgine din România.

  Citește continuarea pe digi24.ro


  VIDEO. “Cash Investigation”. Bois : la chaîne d’approvisionnement d’Ikea en Roumanie sent le soufre…

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. IKEA o să reacționeze!

   Dar faptul că în România se face „Trafic” cu lemn, chiar și din Parcurile Naturale, este posibil doar fiindcă românii încuvințează și participă la această activitate. Ca doar Austriecii nu merg singuri prin paduri și fură ei lemnul.

   Hai să plecăm toți și poate ne întoarcem după ce nu mai este nimic de furat. Că poate până ne-om întoarce, jegurile, au reușit între timp să-și bea mințile până la ultima picătură și scăpăm de ei.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.