joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Fotograful de la 10.000 de metri altitudine. Imaginile spectaculoase făcute de un pilot de avion fac senzație pe internet

  de - | 4 februarie 2018, 5:45 PM | Foto

  0

  (foto: Facebook / Christiaan van Heijst)

  Când vine vorba de fenomene naturale spectaculoase, piloții au un loc asigurat în primul rând. Imagini cu fulgere violet, apusuri de soare psihedelice, nori strălucitori sau aurore boreale au încântat internauții după ce un pilot olandez le-a publicat online.

  Pilotul Christiaan van Heijst a documentat spectacolele naturii de la 10.000 de metri altitudine, în ultimii 14 ani.

  „Este un fel de singurătate plină de pace să zbori, să fii departe de restul lumii și de planetă”, a afirmat pilotul pentru CNN.

  Christiaan van Heijst a știut de când era mic că își dorește să devină pilot, astfel că la vârsta de 20 de ani începuse deja să piloteze, zburând către Africa sau Afghanistan.

  aD0yOWVlMDRkNWIyYzk1YWQ4ZDU0YmJkMzJkN2UxNzcyYQ.thumb MzAxNzdiYWUzYWNkMDNhMTdhZWFlOTM5MTk5NTM.thumb ODdhMTEyZTZmMzVmNmRlODFhZWY2OGJlZTFmMWM.thumbPTdjMTdkYTZhOTZhMjc1ZTEwOWFhMmMyNGYzNTQwOWNk.thumb

  „Trebuia să fotografiez pentru că dacă nu o făceam, acele imagini s-ar fi pierdut pentru totdeauna. Întreaga experiență este mult mai interesantă dacă ai acest geam mare în jurul tău și dacă ești cel care controlează avionul”, adaugă bărbatul.

  Van Heijst, care acum este pilot senior al unui Boeing 747-8, spune că cel mai impresionant fenomen este aurora boreală.

  „Aurora boreală este întotdeauna frumoasă, indiferent cât de des o vezi, este întotdeauna fantastică”, povestește pilotul.

  MDQ0NDkyZTcxMjQ4NzgxMGY1NDczNGZkMjM5NA.thumb YmRlNGM4Yjc4ODI3YzZkNWNlY2JkYmY1MGQ0NDNhYw.thumb Jmhhc2g9YTc0MDE3ZGRlZDQ2YTQ2ODViYzg5NzFlYzUzMzczZGQ.thumb YjBmZGNhMmM2OGY2NTg5NDE4NWU5YzI0M2JiYw.thumb

  Bărbatul menționează că fotografiile le face cu expunere îndelungată, atunci când timpul îi permite, având în vede că „pilotarea avionului este prioritatea lui”, iar uneori se confruntă cu turbulențe.

  Sursa: Digi24
  Sursa foto: Facebook / Christiaan van Heijst

  c2g9MTA3NzNmYTQwNDE1MWFhMmE1MzEyYzkwYmIzZjA5ZjM.thumb OGIxZTE0MjhkY2RkYjFlZmFhNjJiMDcxNTI4NTQxNA.thumb ZjI2MTg1NzUyNGMzMDU5Y2EyYjc2YjdlMDY3YTA1Nw.thumb YzlhNTMwYWZiOTNjNzc3ZmEwMjgwNDMzYTJmZg.thumb

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.