Fotografiile unui meci halucinant: UTA – Turris 3-4

  de Lucian Dănilă | 10 iulie 2020, 12:12 PM | Sport | Topic special

  0

  UTA a revenit pe teren după o pauză de patru luni și nouă zile, perioadă în care gruparea arădeană nu a disputat nici măcar un joc amical. Scenariul partidei pacă ar fi fost scris de Hitchook, iar fanii arădeni, cei care au fost în Piața Avram Iancu sau cei care au stat în fața televizoarelor, au trecut rând pe rând de la extaz la agonie și din nou la extaz, dar finalul a fost unul care ne-a lăsat multe zeci de minute muți și triști.

  UTA a pierdut prima bătălie din acest campionat blitz care stabilește cele două echipe care vor promova pe prima scenă. S-a văzut lipsa de ritm, lipsa de consistență în joc, dar și greșeli individuale uriașe la niște jucători cu mare experiență cum sunt Iacob, Melinte, Florin Ilie sau Cipri Rus, în timp ce Jebari părea că joacă cu prietenii un meci la… sintetic.

  Înfrângerea cu Turris a fost dureroasă, dar unul dintre lucrurile pozitive este că UTA a rămas pe primul loc în ierarhia Ligii secunde și, încă, nimic nu este pierdut. L-am ascultat în perioada pandemiei pe Gyuszi Balint într-un interviu la GSP Live, în care spunea că își reproșează că nu știe gestiona înfrângerile. Și totuși, rezultatele din acest sezon îl contrazic. UTA a răspuns mereu bine după înfrângeri câștigând fiecare meci în care venea după vrea înfrângere.

  Urmează disputa cu Petrolul, miercuri la ora 18.30 tot pe arena Motorul, un meci care a devenit unul capital în contextul dat de ultimele rezultate.

  Tot la lucruri pozitive notăm apetitul ofensiv al arădenilor care au marcat de trei ori și au mai ratat cel puțin patru-cinci ocazii foarte mari la poarta lui Duțu. Atât UTA cât și Turris s-au prezentat la ora jocului cu defensive care păreau că sunt de la meciuri pe plajă, aproape fiecare atac, indiferent că era al arădenilor sau al celor din Teleorman, fiind un pericol uriaș pentru fiecare poartă.

  A câștigat echipa care a avut mai mult noroc și care a controlat mai mult jocul la mijlocul terenului. Diferența poate chiar acolo s-a făcut. Balint a ales să joace cu cuplul Romario Moise – Isac în centrul liniei mediane, niciunul dintre ei nefiind un „închizător” de meserie. La Turris acest rol i-a fost atribuit lui Cioinac, jucător care nu a strălucit în ultimii ani nici la Iași și nici la Petrolul, dar care ieri s-a ocupat mai bine de sarcini decât adversarii săi, arădeni.

  După golul lui Romario Moise din minutul 3 și ratarea uriașă a lui Ursu din minutul 10 deja umblam la statistici: UTA nu primise decât un gol pe teren propriu în întreg campionatul! Părea că totul e rezolvat, dar statisticile nu țin nici de cald și nici de vreo regulă anume…

  A contat enorm și greșeala din finalul partidei făcută de Florin Ilie. Unul dintre cei mai buni fundași din liga secundă în sezonul regulat a sărit de data aceasta pe sub minge și i-a dat oportunitatea tânărului Haită să-l învingă pe Iacob din poziție de singur cu acesta. La greșeli adăugăm și faultul inexplicabil făcut în careu de Melinte, dar și faptul că jucătorii de la Turris ajungeau să centreze la aproape fiecare incursiune ofensivă purtată în benzi, mai ales pe partea lui Simo Roumpullaku. Așa a primit UTA trei dintre cele patru goluri, cu mingi venite din bandă la care apărarea arădeană a fost depășită.

  Este clar că e un meci care trebuie uitat repede, un meci în urma căruia Gyuszi Balint are de făcut o analiză amplă, iar jucătorii să își reintre în ritmul de competiție cât încă nu este prea târziu… Până la urmă, tot Balint, Melinte, Ilie, Iacob, Rus și ceilalți ne-au dus și în poziția de lideri.

  Ce a spus Gyuszi Balint după meci:

  „Am spus-o de multe ori, că acest play-off va fi cu totul altceva față de ce a fost în timpul sezonului până la întrerupere. Dezamăgirea mare pentru mine este că, chiar dacă am început jocul foarte bine, nu am reușit apoi să avem aceeași siguranță defensivă pe care am arătat-o până acum. Este un mare semn de întrebare pentru mine, că am dat dovadă de această vulnerabilitate în defensivă. Practic, s-au luat niște goluri pe niște greșeli individuale foarte mari pentru ce pretenții avem. Dar trebuie să fim bărbați, să ne acceptăm greșelile până la urmă, să analizăm ce trebuie să îmbunătățim și să nu găsim scuze că venim după o perioadă lungă de inactivitate și că a fost primul meci. Mă bucură faptul că am avut reacție și că am încercat până la final. Un punct ar fi fost un punct. S-a întâmplat acea greșeală acolo și am pierdut meciul pe o greșeală inexplicabilă din punctul meu de vedere, pentru un jucător cu așa experiență. Repet, trebuie să fim bărbați, să privim către înainte, să avem încredere și să dăm dovadă și de echilibru, pentru că nu este deloc un moment ușor. Mai sunt patru meciuri, doisprezece puncte puse în joc. Vor fi meciuri extraordinar de grele, intense, toată lume vrea să câștige, să își asigure biletele pentru prima ligă. Noi trebuie să demonstrăm că merităm să fim una din echipele care va promova din liga a doua.

  Am spus-o și înainte de joc că vor fi momente psihologice pe care trebuie să le interpretăm în favoarea noastră. Mă gândesc la ocazia lui Ursu la 1-0, pentru că în momentul în care faci 2-0 puteam să gestionăm altfel desfășurarea ulterioară a partidei. Din păcate, în loc de 2-0 s-a făcut 1-1. Consumul energetic a fost foarte mare, din acestă cauză și aceste răsturnări de scor. A fost cald, am jucat pe teren sintetic, ritmul de joc a avut de suferit, dar, repet, sunt niște factori, nu îi transformăm în alibiuri, trebuie să ridicăm capul sus și să pregătim cât putem de bine următorul meci Este principala mea dorință, să reacționăm, să fim acea echipă sigură în defensivă, capabilă să își creeze ocazii, să câștige punctele puse în joc și să privească cu încredere către viitor”

  Antrenorul formației arădene a rămas și el minute întregi, după ultimul fluier al arbitrului, întins pe un scaun al băncii de rezerve. Ca și mulți dintre noi, parcă nu îi venea să creadă ce s-a întâmplat și ce desfășurare a avut jocul cu Turris.

  UTA Arad – Turris Oltul Turnu Măgurele 3-4 (2-2)

  Goluri: Romario Moise (3), Buhăcianu (31), Bustea (58) / Tescan (21), Silviu Pană (45), Voinea (53-11m), Haită (89)

  UTA: Fl. Iacob – Bustea, Melinte, Fl. Ilie, Simo Roumpoulakou – Miculescu (Oroian 59′), R. Moise (Cr. Pușcaș 90+3′), Dam. Isac, Oct. Ursu (Jebari 76′) – Cip. Rus (cpt.)(Al. Ioniță 59′), Buhăcianu

  Rezerve neutilizate: Balauru – Andr. Rus, R. Crișan

  Antrenor: Gyuszi Balint

  Turris: Duțu – Călințaru, D. Ispas, Ct. Pîrvulescu, Fl. Mitrea – Cioinac – Haită (Sălcianu 90+3′), Sil. Pană (cpt.)(Sg. Negruț 90+3′), Tescan (Serediuc 60′) – Ad. Voicu (Pațurcă 80′), Alb. Voinea (Rob. Neacșu 90+3′)

  Rezerve neutilizate: Aur. Păun – Nwabueze

  Antrenor: Erik Lincar

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.