Fotografiile lui Costică Acsinte, metamorfozate pe BoredPanda

  de Raluca Medeleanu | 27 august 2014, 6:50 PM | Foto

  2
  recolored-photos-dancing-with-costica-jane-long-5

  Costică Acsinte a fost un fotograf român care și-a desfășurat cea mai mare parte din activitate în perioada Primului Război Mondial, iar după război și-a deschis un studio numit „Foto Splendid C.Acsinte”, în orașul Slobozia. Acesta a murit în 1984. Decenii mai târziu, în 2013, fotografiile sale realizate pe plăci de sticlă au fost digitalizate de către Arhivele Costică Acsinte, cu intenția de a salva ceea ce a mai rămas din colecție.

  Jane Long, un fotograf de origine australiană, a preluat aceste fotografii digitale și le-a „cosmetizat”, adăugându-le culoare și puțină „magie”, marca Photoshop, astfel oferind privitorilor contemporani o modalitate excelentă de a înțelege și relaționa cu trecutul.

  Sursa: Bored Panda

  Colecția Costică Acsinte poate fi găsită pe colectiacosticaacsinte.eu sau pe Facebook, iar lucrările lui Jane Long pe janelong.com.au

  recolored-photos-dancing-with-costica-jane-long-1 recolored-photos-dancing-with-costica-jane-long-3 recolored-photos-dancing-with-costica-jane-long-4 recolored-photos-dancing-with-costica-jane-long-6 recolored-photos-dancing-with-costica-jane-long-7 recolored-photos-dancing-with-costica-jane-long-8

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.