miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Foto finiș la Liga Desavoia! Premiere pentru… Premiere și performerele sezonului 2018-2019 (Foto)

  de Lucian Dănilă | 22 mai 2019, 5:44 PM | Recomandările editorilor | Sport

  2

  A fost premierea la Liga Desavoia, o premiere pentru… Premiere, echipa care a câștigat pentru a doua oară campionatul. Team-ul suținut de Flavius Măduța a încheiat la egalitate de puncte cu AC Luciano – 81 de puncte – dar practic campioana se știa dinaintea ultimei etape, atunci când FC Premiere a avut trei puncte avans dar și avantajul meciurilor directe.

  În ultima etapă, Ergad a trecut de FC Premiere cu 3-2, în timp ce Luciano, echipa lui Lucian Hrincu, a învins pe Gloria Bujac cu 2-1. Pe poziția a treia a încheiat Sistema, echipa lui Marius Bota, un loc care în acest an se premiază pentru că Liga Desavoia va avea pentru prima dată de la înființare un număr de trei echipe la turneul regional care va avea loc la Cluj-Napoca. Sistema s-a bătut pentru podium cu DIM Pârneava care a încheiat la trei lungimi distanță, 71 de puncte comparativ cu 74 ale Sistemei.

  Retrogradatele acestui sezon sunt Black Warriors și Old Friends, în timp ce ACM și FC Marti vor disputa meciuri de baraj cu echipele din liga secundă.

  A fost un sezon foarte echilibrat, iar calitatea acestei competiții a crescut simțitor. Se vede acest lucru și în echilibrul partidelor. Premiere a pierdut trei meciuri și a înregistrat șase remize, Luciano are cinci înfrângeri și doar trei remize, iar echipele care nu au ajuns pe podium ca Dortmund, Ergad, Simco, Flamura Roșie sau DIM Pârneava s-au dovedit foarte greu de învins în confuntările cu orice adversar.

  IMG 8904

  În sezonul trecut, Alin Gligor câștiga campionatul cu FC Premiere din postura de antrenor. După ce a ales să joace la Liga a 4-a, pentru Frontiera Curtici, Gligor a devenit și unul dintre cei mai importanți jucători pentru FC Premiere la Liga Desavoia, iar locul de antrenor a fost preluat de Radu Anca, fost campion al acestei competiții cu Mavros, dar și antrenor la gruparea din L3, Gloria Lunca Teuz Cermei.

  Din lotul celor de la Premiere fac parte foști jucători importanți ai Aradului ultimilor ani: Norbert Varga, Dumitru Copil, Bogdan Burlă, dar și Alin Pavel sau Flavius Pavel, Mirel Arsene, Petre Măgulean, Remus Avrămuțiu, Alex Gornic, Radu Dubeștean sau Ionuț Prică. În poartă se băteau pentru titularizare Mihai „Miță” Aniculăesei și Sergiu Pistol.

  Lotul echipei AC Luciano: Horgea Claudiu, Iovu Iosif, Sabău Flavius, Kocsis Robert, Pantea „Manu” Emanuel, Sergiu Popa, Cosmin Petrilă, Cristian Dobrean, Bruno Sola, Renato Alberto, Cristian Negrea, Daniel Toa, Florin Lazea, Cristian Poiană, Paul Dina, Florin Istrate, Dacian Faur, Lucian Hrincu și portarii Răzvan Stanciu și Khatib Mohamad. La Luciano se poate vedea un important contingent de jucători de la echipa din liga a treia Șoimii Lipova, antrenorul Sabău, dar și jucătorii Poiană, Dobrean, Istrate, Lazea, sau foștii lipovani Sergiu Popa, Pantea și Kocsis.Un rol important l-a avut și fratele lui Dennis Man, Renato Alberto.

  Lotul echipei Sistema: portarii Alex Mitrea și Alex Vasii, jucători de câmp – Radu Mărginean, Marius Ciubăncan, Darius Nadiu, Vlad Filimon, Vasilică Georgiu, Attila Bier, Ali Tolmbaye Calvin, Cătălin Cornea, Kevin Trabalka, Raul Stănoaia, Silviu Francescu, Laurențiu Stoia și Marius Bota. Și aici se pot vedea foarte mulți jucători cu experiență, fotbaliști care au evoluat chiar și în Liga 1 din România cum ar fi Mărginean, Ciubăncan, Georgiu, sau activii Calvin, Trabalka sau Filimon.

  Medaliile, trofeele, tricourile de campioni și diplomele au fost oferite decei care au conceput această competiție și care se ocupă săptămânal de organizarea ei: Cristi Lăzău și Cristi Barna. Ei au acordat și trei premii speciale:

  Sergiu Popa (Luciano) – cel mai bun jucător

  Ioan Coriteac (Takata) – golgheter

  Sebastian Huțan (Conceptline) – cel mai bun portar.

  desavoia 1

  • FC Premiere a câștigat campionatul datorită rezultatelor directe cu AC Luciano. A fost 2-2 în tur prin golurile marcate de Iovu și Kocsis, respectiv Arsene și Flavius Pavel, iar în retur Premiere s-a impus cu 3-1 prin golurile marcate de Prică, Copil și Alin Gligor, respectiv Sergiu Popa.

  Premiere, Luciano și Sistema, plus campioana de toamnă de la Arena Ionuț Popa (sezonul s-a întrerupt în primăvară datorită problemelor de sănătate ale antrenorului UTA-ei), Șoimii Șimand vor reprezenta Aradul la „zona” de minifotbal de la Florești (Cluj), programată între 7 și 9 iunie.

  A fost dramă în ultima etapă din Liga a 2-a de la Liga Desavoia. Amoretti era lider după 33 de runde și întâlnea în ultimul meci pe Real Team. Amoretti a pierdut cu 1-0, ceea ce a făcut ca Lazio Friends, echipă care a învins pe Strâgoii cu 2-0, să câștige competiția. A fost astfel un dublu succes în acest weekend pentru Flavius Măduța, el jucând pentru Lazio Friends alături de jucători ca Iulius Arman, Ștefeligă, Madoș, Neamț, Cristi Irimia sau Paul Barta, dar și alături de – surpriză – campionul mondial de box și de kickbox, Eduard Gafencu.

  Astfel, Lazio a câștigat competiția cu 65 de puncte, iar pe locurile 2-5 toate echipele au acumulat 63 de puncte! Ele sunt, în ordine, Șoimoș, Real Team, FC Micălaca și Amoretti.  

  desavoia 2

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • Corectat. Cat despre arbitru si despre Sistema, nu cred ca are vreo legatura cum arbitreaza Toderas cu faptul ca este angajat la sistema. Il cunosc prea bine pe Marius Bota, il cunosc si pe Toderas, si de aceea cred ca stiu ce spun.

    0 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.