joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Foto Club Arad, prezent la un eveniment fotografic în Zilina, Slovacia

  de Special Arad | 15 octombrie 2019, 12:42 PM | Cultură

  0

  Asociația Foto Club Arad a fost invitată, în perioada 27 – 30 septembrie, la o expoziție de artă fotografică în orașul Zilina din Slovacia, reprezentând Aradul, respectiv România.

  Artiștii arădeni au fost invitaț din partea colegilor de la Fotoklub Obzor din Zilina, conduși de Ľubomír Lošonský și Milan Veliky și au participat la un simpozion în cadrul proiectului „Fotografia de azi și de mâine”, care a fost continuarea directă a proiectului de anul trecut din Lodz, Polonia. Scopul principal a fost stabilirea de viitoare colaborări între asociațiile de fotografie participante prin organizarea în comun de expoziții, ateliere foto, discuții și altele.

  La Galeria Makovicky Dom a fost vernisată o expoziție cu fotografiile tuturor participanților și a fost prezentat un album tipărit cu imaginile pregătite de fiecare club. Din partea Uniunii Democratice a Slovacilor și Cehilor din România, cu sediul la Nădlac, județul Arad, reprezentanții Foto Club Arad au oferit slovacilor un set de cărți în limba slovacă și mai multe materiale de promovare a orașului și județului Arad. De asemenea, cluburile foto prezente au pregătit o prezentare multimedia de câte 10 minute.

  La simpozionul „Fotografia de azi și de mâine” au fost prezente delegații din Polonia – Lodz, Slovacia – Zilina, Cehia – Nachod, Ungaria (Szentes și Kiskunfelegyhaza), Serbia – Novi Sad, Lituania – Ukmerge și România – Asociația Foto Club Arad.

  Reprezentanții arădeni au fost Mircea Octavian Boran Art. AAFR, preşedintele Asociaţiei Foto Club Arad, și membrii asociației Octavian Iolu cu soția și Monica Szentes.

  „Colegii noștri de la Fotoklub Obzor merită toate felicitările noastre pentru organizarea acestui reușit simpozion! La rândul nostru am invitat pe fotografii slovaci, dar și pe ceilalți participanți la simpozion să viziteze Aradul, respectiv România și să ne prezinte fotografiile lor în cadrul unor vernisaje.

  În orașul Zilina și în localitațile prin care am trecut, am vizitat și am fotografiat locuri și lucruri deosebite: Bratislava, Trencin, Budapesta. Am urcat totodată și Vârful Chleb din Vratna. Pe drumul până în Zilina și înapoi am văzut locuri și peisaje pitorești care ne îndeamnă să revenim”, spune Mircea Octavian Boran Art. AAFR.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.