Fotbalul arădean plânge. Costică Găman, fost jucător la UTA, pleacă astăzi pe ultimul drum (FOTO)

  de Lucian Dănilă | 3 July 2017, 2:35 PM | Recomandările editorilor | Sport

  3

  O nouă dramă a lovit fotbalul arădean. Rând pe rând au plecat dintre noi monștrii sacri ai fotbalului arădean. Broșovszki, Kukla, Otto Dembrovski, Șchiopu, Gornea, ca să ne referim la cei din generația care a eliminat Feyenoord, s-au dus să joace fotbal cu îngerii.

  În acest an ne-a părăsit și Pityu Bicski, fost portar la Strungul anilor 70, care a lucrat apoi zeci de ani pentru UTA. Ne-a părăsit cu ani în urmă și Marin Sinescu, iar dramele au culminat cu dispariția fulgerătoare a lui Adi Baciu.

  În acest weekend ne-a părăsit, la 60 de ani, Costică Găman, fost fotbalist la UTA la începutul anilor 80 și tatăl fostului fundaș al Bătrânei Doamne, Adrian Găman, coleg de generația cu regretatul Adi Baciu, cu Botiș, Panin, Todea și ceilalți campioni ai României la juniori din anul 1996.

  Nea Costică s-a stins sâmbătă la vârsta de 60 de ani. A jucat pentru Vagonul, pentru CFR, iar ultma dată și-a pus ghetele în picioare în localitatea sa natală, Macea, la începutul anilor 90. Vârful carierei l-a prins în perioada 1982-1984 la UTA, unde evolua ca fundaș sau mijlocaș de bandă stângă într-o echipă în care mai erau Lovas, Vați, Hirmler, Țârlea, Vânătoru, Cameniță, Lucaci, Mihalache, Bodi sau Csordas. După ce a renunțat la cariera de jucător, Costică Găman a activat ca antrenor la mai multe echipe din județ.

  Mândria vieții lui a fost, însă, fiul său Adrian. Nea Costică a fost cel care i-a cumpărat primele ghete, prima minge și tot el l-a dus la antrenamentele legendarului Feri Tisza. Adi începea fotbalul de mic alături de alți copii care se numeau Sorin Botiș, Cristian Panin, Cristian Todea, Adi Butunoi, Adi Baciu, Marius Ciubăncan, Luci Ciba și ceilalți campioni ai României din anul 1996. Adi s-a făcut mare, a îmbrăcat tricoul de titular în acea echipă a Bătrânei Doamne care a jucat acel celebru baraj de la Alba Iulia cu Rocarul și care a promovat în Liga 1 în 2002. Nu exista meci, mai ales cele de pe teren propriu, la care nea Costică să nu fie prezent pentru a-și încuraja fiul. Dar pentru el toți ceilalți colegi ai lui Adi erau ca fii lui…

  Apoi a plecat în Israel unde a jucat aproximativ șase ani la mai multe echipe. Și-a încheiat cariera în Germania, la o echipă din Wolfsburg, oraș în care s-a stabilit alături de familia lui.

  Costică Găman pleacă pe ultimul său drum la ora 16 din localitatea Macea. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

  gaman 2

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.