duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Fostul rector al Politehnicii Timişoara, arădeanca Coleta de Sabata, a murit

  de - | 16 octombrie 2021, 9:50 PM | Știri Arad

  0

  Prof. emerit dr. ing. Coleta de Sabata, fost rector al Universității Politehnica Timișoara în perioada 1981 – 1989, a decedat astăzi, a anunțat instituția prin intermediul unui comunicat de presă.

  Coleta de Sabata s-a născut pe 5 ianuarie 1935 la Arad. În anul 1952 a absolvit Colegiul Național „Elena Ghiba Birta” din Arad, iar în 1957 Facultatea de Electrotehnică a Institutului Politehnic Timișoara. În anul 1966 a obținut titlul de doctor inginer la Institutul Politehnic „Gheorghe Asachi” din Iași.

  Din anul 1971 a fost membru al Societății Europene de Fizică, iar apoi a devenit cadru didactic la Institutul Politehnic Timișoara, urcând toate treptele didactice. În anul 1981 a devenit rector al Institutului Politehnic Timișoara, funcție pe care a deținut-o pe durata a două mandate, până în noiembrie 1989.

  Din anul 1990 a fost profesor consultant și conducător de doctorat în domeniul energiei solare, rezultatele obținute fiind publicate atât în cărți cât și în reviste de profil, precum ”Thermal Science Journal.” Totodată, a condus în calitate de director de programe circa 50 de contracte de cercetare. După anul 1989 s-a dedicat tot mai mult activității literare, scriind atât beletristică, cât și lucrări de prezentare a unor personalități și realizări tehnice din Banat. A publicat o seamă de lucrări cu caracter monografic și istoric, precum și un număr important de cărți de literatură și cultură.

  Sursa: pressalert.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.