Fostul rector al Politehnicii Timişoara, arădeanca Coleta de Sabata, a murit

  de - | 16 October 2021, 9:50 PM | Știri Arad

  0

  Prof. emerit dr. ing. Coleta de Sabata, fost rector al Universității Politehnica Timișoara în perioada 1981 – 1989, a decedat astăzi, a anunțat instituția prin intermediul unui comunicat de presă.

  Coleta de Sabata s-a născut pe 5 ianuarie 1935 la Arad. În anul 1952 a absolvit Colegiul Național „Elena Ghiba Birta” din Arad, iar în 1957 Facultatea de Electrotehnică a Institutului Politehnic Timișoara. În anul 1966 a obținut titlul de doctor inginer la Institutul Politehnic „Gheorghe Asachi” din Iași.

  Din anul 1971 a fost membru al Societății Europene de Fizică, iar apoi a devenit cadru didactic la Institutul Politehnic Timișoara, urcând toate treptele didactice. În anul 1981 a devenit rector al Institutului Politehnic Timișoara, funcție pe care a deținut-o pe durata a două mandate, până în noiembrie 1989.

  Din anul 1990 a fost profesor consultant și conducător de doctorat în domeniul energiei solare, rezultatele obținute fiind publicate atât în cărți cât și în reviste de profil, precum ”Thermal Science Journal.” Totodată, a condus în calitate de director de programe circa 50 de contracte de cercetare. După anul 1989 s-a dedicat tot mai mult activității literare, scriind atât beletristică, cât și lucrări de prezentare a unor personalități și realizări tehnice din Banat. A publicat o seamă de lucrări cu caracter monografic și istoric, precum și un număr important de cărți de literatură și cultură.

  Sursa: pressalert.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.