joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Fostul procuror DIICOT care juca la poker banii de flagrant, condamnat la închisoare

  de Special Arad | 4 decembrie 2014, 11:17 AM | Naţional

  0

  Fostul procurorul de la DIICOT Buzău care cheltuia banii ridicaţi în urma percheziţiilor la jocuri de noroc a fost condamnat la închisoare. George Mărgărit va sta după gratii trei ani şi jumătate, fiind acuzat de abuz în serviciu. Fostul procuror trebuie să restituie şi sumele de bani jucate.

  George Mărgărit a mai fost condamnat de magistraţii ICCJ la doi ani de închisoare pentru delapidare, iar după contopirea pedepselor, instanţa a stabilit ca acesta să execute condamnarea cea mai grea.

  Fostul procuror le-a spus judecătorilor că mania jocurilor de noroc este o boală pentru care se tratează. Aceasta a fost apărarea invocată în mai multe rânduri în faţa judecătorilor. „E o boală clasificată în manualul american de curând. E şi la noi. A fost acceptată ca fiind o boală cronică”, a spus procurorul buzoian în apărarea sa. Întrebat cum se numeşte boala aceasta, el nu a putut răspunde.

  Decizia nu este însă definitivă.

  Potrivit rechizitoriului procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în perioada 2012 – 2013, George Mărgărit, atunci procuror la DIICOT Buzău, nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu referitoare la activitatea de urmărire penală desfăşurată în şase dosare penale, privind dispunerea măsurilor asigurătorii de indisponibilizare, prin instituirea sechestrului, asupra sumelor de bani şi a bunurilor ridicate cu ocazia percheziţiilor, în sumă totală de 420.313 lei, 7.140 de euro, 121 de dolari şi 30 de lire sterline.

  „În unele cazuri, deşi a luat asemenea măsuri, nu a dispus consemnarea sumelor şi a bunurilor în discuţie la bancă, pe numele învinuiţilor, la dispoziţia parchetului, cauzând o vătămare a intereselor legale a 16 persoane implicate în aceste cauze”, au scris procurorii anticorupţie în actul de sesizare a instanţei.

  Anchetatorii îl mai acuză pe Mărgărit că nu a dispus măsurile legale pentru restituirea sumelor de bani sau a bunurilor ridicate la percheziţiile domiciliare, care nu aveau legătură cu cauzele penale în cadrul cărora au fost dispuse şi efectuate aceste percheziţii, banii fiind cheltuiţi de procuror în interes personal.

  În cursul lunii octombrie, Mărgărit şi-a însuşit 13.500 de euro, dintr-un fond de flagrant de 40.000 de euro. Procurorul ceruse cei 40.000 de euro de la conducerea DIICOT – Structura Centrală pentru a realiza o acţiune de prindere în flagrant delict a unor persoane suspectate că ar comite infracţiuni de trafic de droguri de risc. Această sumă a fost recuperată ulterior.

  Sursa: Digi24.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.