marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Fostul premier japonez, Shinzo Abe, a decedat după ce a fost împușcat în piept în timpul unui discurs

  de Special Arad | 8 iulie 2022, 3:18 PM | Internaţional

  0

  (foto: Google/The Asahi Shimbun)

  Titlu inițial: Fost premier japonez, împușcat în piept în timpul unui discurs

  Fostul premier japonez Shinzo Abe a fost împușcat în zona pieptului, la un eveniment electoral din orașul Nara, aflat în vestul Japoniei. El a fost transportat la spital în stop cardio-respirator, a anunțat presa niponă. Atacatorul a fost arestat, însă motivul din spatele gestul extrem este încă neclar.

  Atacul are loc într-o țară în care armele de foc sunt interzise, iar astfel de incidente sunt foarte rare. Conform anunțului făcut de premierul Japoniei, Fumio Kishida, Shinzo Abe se află în stare critică. În același timp, alți oficiali au confirmat că fostul premier a fost împușcat atât în zona pieptului, cât și în zona gâtului.

  Sursă Adevărul

  Update: Fostul premier a decedat

  Fostul premier japonez Shinzo Abe a murit, la vârsta de 67 de ani, după ce a fost împușcat în timp ce ținea un discurs electoral în orașul Nara, scrie Reuters. Atacatorul a fost reținut și ar fi folosit o armă artizanală. Campania electorală pentru alegerile de duminică a fost suspendată.

  Abe, cel mai longeviv prim-ministru al țării până când și-a dat demisia în 2020, a fost transportat la spital cu elicopterul după atac. Moartea sa a fost raportată pentru prima dată de postul public NHK, relatează The Guardian.

  Imaginile și relatările difuzate de mass-media japoneză au arătat discursul lui Abe întrerupt de două bubuituri puternice, cu Abe prăbușindu-se la pământ după a doua lovitură. Medicii au încercat în zadar să-l salveze, fostul premier fiind împușcat în gât și în piept.

  Atacatorul a fost reținut și ar fi folosit o armă artizanală, potrivit Reuters. Campania electorală a fost suspendată însă guvernul de la Tokyo nu a luat încă o decizie cu privire la scrutin.

  Un suspect, numit de poliție drept Tetsuya Yamagami, rezident în Nara în vârstă de 41 de ani, a fost arestat, dar poliția nu a oferit alte de talii.

  Citește mai multe detalii pe Europa Liberă România

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.