marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Fostul inspector școlar Paul Barta acuză: „Doamna ministru, ați călcat legea în picioare!”

  de Dan Lazăr | 17 ianuarie 2020, 5:41 PM | Știri Arad

  29

  Profesorul Paul Barta a fost timp de șapte ani inspector de Educație Fizică și Sport în cadrul IȘJ Arad, având numeroase ieșiri publice în care și-a exprimat nemulțumirile față de ceea ce se întâmplă în sistemul de învățământ. Numele său a apărut și în recentul scandal ce a vizat-o pe Anca Stoenescu, fostul inspector general al ISJ Arad.

  Profesorul arădean a ținut să ia poziție față de recentele vizite ale ministrului Educației și Cercetării în județul Ialomița. Iată ce a scris Paul Barta pe o rețea de socializare:

  „În atenția doamnei Ministru Monica Anisie
  Sunt profesor și după cei 7 ani petrecuți în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Arad, atunci când m-am întors la catedră am făcut-o oarecum bucuros că mă întorc acolo unde îmi e locul – printre copii. În ultimul an petrecut la ISJ Arad mi-am arătat de mai multe ori nemulțumirile față de unele decizii greșite ale MEN (inclusiv un protest în stradă), motiv pentru care am și fost „trimis” la catedră. Nu a fost și nici nu e o problemă, pentru că funcțiile sunt trecătoare. Pentru toată lumea. Și chiar îmi iubesc meseria.
  V-am dat credit, doamna ministru Monica Anisie, atunci când ați fost numită în fruntea Ministerului Educației și Cercetării, pentru că veniți după mulți ani petrecuți în învățământ sub diferite forme: profesor, inspector școlar general adjunct, consilier în departamentul de Educație și formare la Administrația Prezidențială, director general și secretar de stat în MENCS și din nou profesor! Dar, … căci există și un „dar” … Doamna ministru, ceea ce ați făcut dumneavoastră marți, atunci când ați dat buzna cu presa într-o unitate de învățământ, a fost… Poate a fost o reușită din punctul dumneavoastră de vedere și al multor părinți din România, dar țin să vă anunț că părerea mea, și cu siguranță părerea multor cadre didactice, e total alta.
  Apreciez ieșirea dumneavoastră din birou și faptul că mergeți în școli să vedeți unele realități, dar modul în care ați făcut-o lasă foarte mult de dorit. În rândul profesorilor ați dat impresia că v-ați dorit doar creșterea imaginii publice (a dumneavoastră și a…), pentru acest lucru călcând în picioare demnitatea cadrului didactic.
  A fost o propagandă nereușită în urma căreia mulți părinți rânjesc la umilința la care a fost supusă doamna învățătoare. Un scenariu foarte prost, în care doamna învățătoare a fost înconjurată de presă în clasa în care elevii parcă erau „în plus”, șocați și tratați cu spatele.
  Ați călcat, de fapt, în picioare Legea Educației Naționale nr. 1/2011, actualizată în 2020, Secțiunea a 9-a, Dreptul la securitate al personalului didactic, ART. 272 spune așa:
  (1) Cadrele didactice nu pot fi perturbate în timpul desfășurării activității didactice de nicio autoritate școlară sau publică.
  (3) Înregistrarea prin orice procedee a activității didactice poate fi făcută numai cu acordul celui care o conduce.
  Am o întrebare pentru dumneavoastră și pentru cei încântați de ceea ce ați făcut: Dacă un profesor ar fi scos un elev în fața clasei, l-ar fi umilit, ar fi filmat toată scena și ar fi apărut în presă, nu credeți că ar fi fost condamnat de toată lumea? Păi vedeți. Un învățământ de calitate nu se realizează prin umilirea participanților la procesul instructiv-educativ.
  PS1 – Dacă ministrul are o asemenea „ieșire” la adresa unui cadru didactic care are tonul ridicat în fața a 20-25-30 (în unde cazuri 35 sau chiar mai mulți) de elevi, ce pretenții să mai avem ca acestă meserie să fie una respectată și apreciată.
  PS2 – Împreună cu presa v-ați arătat mirată de câteva lucruri în vizitele dumneavoastră prin unitățile de învățământ. Nu credeți că multe din acele lucruri (și multe altele) țin și de cei 6% din PIB pe care îi considerați (cel mai probabil, la inițiativa cuiva) nefolositori Ministerului Educației și Cercetării?”.

  Primarul orașului Pecica: „O trimiteam la cancelarie”

  Postarea profesorului arădean a atras numeroase comentari, printre alții spunându-și părerea primarul orașului Pecica, Petru Antal: „Sunt total de acord cu tine, Paul! Eu dacă eram în locul acelui cadru didactic în primul minut «îi invitam» afară pe cei care erau cu «propaganda», adică presa, iar pe doamna «ministru» o trimiteam în cancelarie ca să mă aștepte până terminam ora și abia atunci puteam discuta despre lipsurile din acea școală! O mare parte din «haită» nici nu avea voie să intre în unitatea școlară fără acordul conducătorului instituției! Sunt total dezamăgit de comportamentul acestei «doamne ministru»”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Daca nu ati stiut pana acum care sunt cauzele dezastrului din invatamantul romanesc, acum ati aflat! Si de la cine? De la un profesor-inspector-lider de sindicat si de la un primar (si el tot profesor de sport scos din „productie” pe motiv ca a fost primar). De aia aven absolventi de liceu semi analfabeti, de aia avem absolventi de facultate care nu stiu sa scrie nici macar mesaje pe facebook , de asta exista atata violenta in scoli, pentru ca ministra Educatiei a intrat peste o educatoare care urla la elevi ca o isterica!

   --40 voturi
   +1
   -1
  2. Indiferent cine este, nu despre el este vorba, ci despre ce spune.
   Aceste reacții seamănă cu cele ale copilului la care daca îi spui ca are bluza murdara, el iți replica iar tu ai capul mare.
   Acest om, place, nu place, are dreptate: legea nu-i permitea Doamnei să facă ce a făcut, interesul ei fiind evident propria imagine, nu procesul de învățământ.
   Cine nu sesizează acest aspect, să nu se mire că suntem conduși de unii care, dacă ar face la fel și acasă la noi, i-am da afară din doua mișcări.

   +83 voturi
   +1
   -1
   • Imi pare rau, domnule profesor, dar, place, nu place, acest om nu are dreptate. Doamna ministru nu i-a intrerupt „ora” acelei „dascalite”, ci a oprit o iesire necontrolata a ei. Sa inteleg ca incurajati astfel de iesiri in decor in procesul didactic? Sau considerati ca urletele, ca argument, reprezinta o „procedura didactica”? Si-atunci, ce a intrerupt doamna ministru: un abuz sau o activitate didactica? Inteleg ca politicienii trebuie luati la rost si trebuie taxati pentru orice derapaj, dar nici cu altii nu se cade sa procedam altfel. Ce a facut domnul Barta acum este de o ieftinatate dezgustatoare: si-a facut imagine cu o interpretare „sindicalista” a legii si a situatiei, a revenit in centrul atentiei publice cu altceva decit meseria, dar ce-i mai trist, in defavoarea elevilor. Si prin asta, in defavoarea Invatamintului. Acceptand „argumentul” domnului Barta, incurajam isteriile in invatamint, dam liber abuzurilor „la ora” pentru ca, nu-i asa?, nimeni nu are voie sa intrerupa „activitatile didactice”… De la domnul Barta nu am asteptari (probabil va face cariera in politica), dar sunt convins ca dumneavoastra intelegeti pericolul. Si, daca tot ati dat exemple, sa va intreb si eu ceva, tot ca exemplu: daca ati fi directorul unei scoli din Elvetia sau Suedia, ati fi de acord ca profesorii sa urle la elevi?

    --38 voturi
    +1
    -1
    • „ART. 272 spune așa:
     (1) Cadrele didactice nu pot fi perturbate în timpul desfășurării activității didactice de nicio autoritate școlară sau publică.
     (3) Înregistrarea prin orice procedee a activității didactice poate fi făcută numai cu acordul celui care o conduce.”
     .
     „Imi pare rau, domnule profesor, dar, place, nu place, acest om nu are dreptate. Doamna ministru nu i-a intrerupt „ora” acelei „dascalite”, ci a oprit o iesire necontrolata a ei.”
     .
     CUUUUUM „…nu are dreptate.” și „…nu i-a întrerupt ora…” din moment ce a intrat în clasa respectivă, neanunțată????!!!! … a încălcat, la alegere, sau ambele aliniate ale art.272 în același timp … ești din cei ce vor să ne facă să înțelegem altceva decât ceea ce vedem/constatăm singuri? … o explicație din seria „pixelul albastru”! … oi fi un PDL-ist de tipul râmei de Funeriu?
     .
     Sau legile nu sunt valabile pentru un ministru?! … mai ales că-i de la ăi de dreapta, cruciații dreptății în România. Singurii apărători ai libertăților democratice … a căror șef nu a contenit nici o fărâmă de energie să suțină în stradă „Muie …” și „Ciuma Roșie” (că pentru ce nu-i galbenă la „guvernul meu”)
     .
     Drăgălașule, … cu toate că nu sunt fan al profesoarei zbierătoare, ci pot spune cu siguranță că aș da-o afară pe loc, de i-ași fi șef, legea nu este discutabilă pentru oricine și oricum, după bunul plac. Prima dată o respecți și după aia, dacă nu-ți convine ceva o dezbați cu cei ce știu ce și cum. Mai ales când ești Ministru … nu demonstrezi cum poate fi încălcată legea. Tu muți conștient atenția de la o încălcare a legii, la felul în care „predă” acea descreiarată. Ori în interpelarea dl-ui Barta despre asta este vorba. Un om educat, oriunde ar fi el în Europa de azi, … la alegere, nu poate decât să dezavueze asemenea „metode” de pedagogie în 2020. Argumentația ta este probabil o „răzbunare” personală, sau dacă nu, atunci o isterie cu ochelari de cal, de tipul „arată-i ceva roșu taurului”, că face instantaneu spume la gură.
     .
     Cu asemenea opinii nu poți fi catalogat decât un postac ce vrea să manipuleze opinia publică și să deturneze dezbaterea într-o direcție „agreată de conducerea de partid”. De mă întrebi pe mine eu ași cuteza să spun că ești un isteric nevolnic, ce interpretează democrația ca fiind ceva de genul „Fac și zic ce vreau. Legea este pentru proști!”.

     +23 voturi
     +1
     -1
     • PETERPAN, imi este greu sa ajung la inaltimea certitudinilor pe care le ai dumneata. Si a pretentiilor de „obiectivitate suprema” pe care le afisezi public. Ce as putea spune unui astfel de „monument”? Ca nu a inteles ce i-am raspuns domnului profesor E.Nola? Ar fi inutil… Sa-i spun ca este o mare diferenta intre a intrerupe o activitate protejata prin lege si a intrerupe o activitate ilegala (abuzul este in afara legii, deci este ilegal, nu?). Asta, daca doriti sa intram in subtilitati juridice. Daca nu doriti, atunci as putea sa va raspund ca domnul Barta putea sa aiba pareri despre modalitatea in care doamna ministru a inteles sa opreasca abuzul invatatoarei isterice (as fi fost de acord cu el fara nicio retinere!). Dar cand incerci sa iti imbraci manifestul cu o mantie pe care sta scris „incalcarea legii, uitati ce am descoperit eu!”, nu-l mai pot sustine. Domnul Barta avea ocazia fie sa vorbeasca despre adevaratele probleme ale invatamintului (pe care ar trebui sa le cunoasca daca tot a fost multi ani inspector)m intre care si metodele ciudate de predare, atitudinea multor profesori despre actul didactic si fata de elevi sau despre nivelul profesional extrem de scazut al multor profesori. Fie sa taca. A ales insa o alta cale, smechereasca prin care probabil a urmarit sa obtina simpatia unor oameni mai…sensibili, ca dumneata.
      Pe de alta parte, m-as bucura daca ai fi in stare sa apreciezi cum se cuvine tonul acestui raspuns, mult diferit de al dumitale. M-as bucura de asemena daca ai intelege ca tonul si calitatea postarii il descalifica pe cel care a scris-o… In rest, sa fii sanatos.

      --8 voturi
      +1
      -1
      • Stimate drăgălaș, subtil cunoscător al legilor justiției, comentariul meu nu are nici o pretenție. Dacă este să facem o analiză a celor petrecute vizavii de subiectul artiolului de față, atunci este simplu. Dl Barta a semnalat un aspect de legalitate. Tot la fel de simplă este și poziția mea. Are dreptate dl Barta? Da sau Nu? Nu mă explic ci simplific, să fie clar și pentru cei subtili în ale legislației.
       .
       Offtopic: – Profit de ocazia de față și mă întreb, totuși, cam care este descrierea fișei de post a unui Ministru al Învățământului? Să facă pe Milițianul? De asemenea, apropo de „abuz”, mă mai întreb cine în cazul de față este cel ce a abuzat de funcție și merită să fie judecat public de atotștiutori, subtili cunoscători ai legislației, ce se împiedică de scobitori, sărind peste stâlpii de telegraf.
       .
       Judecând după înverșunarea cu care comentați cele scrise de dl Barta, am convingerea că agenda dumneavoastră, este una foarte clară și personală… spânzurarea publică a d-lui Barta. Apropo de subtilități și cititul printre rânduri. Așa că-mi mențin cele scrise la adresa eminenței dumneavoastre și nu le voi mai repeta, fiindcă cei ca mine, au înțeles foarte bine ce am avut de spus și fără subtilități, în primul comentariu. Manipularea este evidentă și se vede chiar și fără să fi un subtil cunoscător al limbii române, așa cum sunt eu.
       .
       PaPa Drăgălașule!

       0 voturi
       +1
       -1
      • PETERPAN – faptul ca dumneata ai alte pareri, nu mă deranjeaza. Este un drept pe care nu-l contest nimanui. Nu ma deranjeaza nici faptul ca est prost crescut si ca mi te adresezi ca din spatele cozii vacii. este dreptul dumitale sa te exprimi cum iti este firea, educatia si pregatirea. Toate astea ma scutesc de efortul de a-ti mai raspunde. In fond, te poti face de rusine si singur, nu trebuie sa te promovez eu!

       +4 voturi
       +1
       -1
      • @aradean Peterpan sau cum l-o fi chemand este una dintre ultimele mele griji. Am facturi a caror lectura este mai interesanta decat ale individului in cauza. Da, pe unii prea multa scoala ii tampeste. El, oricata ar avea, ramane doar asa cum a fost mereu… PS Multumesc pentru mesaj.

       +1 voturi
       +1
       -1
    • Cu tot respectul, dacă sistemul oricare din Suedia sau Elveția ar fi fost la fel în România, sigur stăteau altfel lucrurile.
     Un profesor nu face fata la sa zicem 20 de copii diferiți, caractere diferite, educația de acasă diferita. Un profesor nu este pus sa educe un copil cu cei 7 ani de acasă, un profesor este pus sa predea cunoștințe noi, sa „educe” prin materia pe care o preda.
     Dacă 20 de copii ( fie 10), fac gălăgie în clasa, spuneți mi și mie cum se gestionează problema fără a ridica tonul la copii? Toată lumea care nu e în cauza e bun sa comenteze.

     În situația oameni ministru, copiii au fost întrebați de ce ridica oamna tonul, iar răspunsul copilului a fost ” pai dacă facem gălăgie”.. Deci ce a fost asa traumatizant pentru copii!?

     Încă ceva, sunt curioasa cum gestionați problema în momentul în care un copil de 4 ani îți spune ca dacă tu ca educator nu i asculți pe el, ii va spune tatălui lui sa vina sa dea foc la gradinita.

     Sunt lucruri care chiar se întâmplă, dar tot copilul este traumatizat.

     Imi pare rău să spun, dar cu toate aceste restricții absurde din punctul meu de vedere, sa nu va mirați ca vom avea niște generații de oameni crescuți în puf, prost și cu gândul ca va fi cineva sa salveze situația.

     Nu am auzit sa moara vreo persoana în 100 de ani de la faptul ca s a ridicat tonul în clasa de către profesor.

     +2 voturi
     +1
     -1
     • @profesor … sistemele din Suedia/Elveția au un istoric într-un sistem democratic funcțional. Ele sunt o oglindă a societății. Dar sigur că nici acestea nu sunt perfecte, însă sunt, comparate la cel din RO, la dinstanță de zeci și zeci de ani de evoluție.
      .
      Nu sunt un specialist în ale pedagogiei, dar am acumulat în ani o experință practică din sisteme de învățământ, inclusiv din unul pomenite de dumneavoastră. Uneori sigur că o ridicare de ton este necesară pentru a întării un punct de vedere și a atrage atenția unui cârd gălăgios de copii. Dar la modul general toată viața publică, dar și cea privată din RO se desfășoară la un nivel de decibeli foarte ridicat. Copiii își iau exemple din jurul lor, iar „zbieratul” fiind un mod „normal” de comunicare și l-au asimilat. Deci această isterie în jurul acestui comportament mi se pare și mie exagerată și absurd. Ceea ce vreau să spun este că atât în școală cât și în viața publică tonul convesațiilor este mult prea ridicat și nu ar trebui să mire pe nimeni că o profesoară cu un salariu minim pe economie își pierde răbdare uneori și mai și țipă. Dar sigur că există și excepții.
      .
      Nu încerc să vă arăt cu degetul, dar am să vă spun că știu cu siguranță că se poate impune în clase și o altfel de comunicare. Este vorba de felul în care profesorul știe să se impună ca leader, să definească regulile actului de învățământ la clasele sale și să facă din materia pe care o predă, una atractivă ce să prindă atenția și curiozitatea copiilor. Automat apare și acea liniște necesară unei comunicări respectuoase de ambele părți. De obicei copii sunt gălăgioși atunci când nu înțeleg ce se predă, nu sunt motivați să învețe, nu au respect față de educatorul din clasă… etc. Problematica este mult mai complexă decât încerc eu să o prezint aici. Am să mă citez din primul aliniat „Școala este o oglindă a societății” actuale și pretențiile unora sunt nefondate, …iar mie mi se par utopice. Sigur că este nevoie de schimbare, dar aceasta nu poate fi doar într-un singur domeniu. O mașină hârbuită rău, nu o poți transforma în Ferrari, doar punându-i jenți și gume de ferrari. Dar se pare că unii cred că așa ceva este posibil și din păcate sunt foarte mulți și vor ca ei să decidă ce și cum, … fiindcă „trăim în democrație”. Sunt agresivi, încleștează pumnul, amenință cu bătaia, înjură, … sau cer decapitarea unui om, profesor, că doar ăla este de vină ca odorul lui a fost amenințat într-o școală românească, fără să înțeleagă ce văd în oglindă în fiecare zi.

      0 voturi
      +1
      -1
  3. Totul e spectacol de sunet si lumina, doamna ministru se pare ca asta cauta. Cum sa calci in picioare un profesor, cum sa dai buzna peste el, bineinteles cu presa dupa tine, cum sa asculti pe la usi?
   Praf in ochii naivilor si pare-se ca sunt destui. Trist, foarte trist!
   Dupa modelul de zilele trecute, se vor trezi profesorii in clasa in timpul orelor cu parinti, bunici, matusi, prieteni care ii vor urechea pentru vini mai mult sau mai putin inchipuite.

   +83 voturi
   +1
   -1
  4. Evident ca toti politicienii vor sa isi faca o imagine buna, si sa castige cat mai multi simpatizanti prin orice aparitie publica. Asta inseamna politica pana la urma, dar macar aceasta doamna o face prin actiuni semnificative, dovedind momentan ca este implicata 100% 🙂 Chiar daca multe cadre didactice nu vor sa fie asociate cu aceasta realitate, ea trebuie asumata. Cat sa mai fugim? Cat sa mai ignoram? Nu mai trebuie sa ne ascundem in spatele usilor inchise si a insitutilor si a titlurilor unor asa zisi „profesori” si „directori”. Schimbarea trebuie sa se produca urgent, nimeni nu mai are rabdare cu acest sistem.
   Si referitor la exemplul dat in text, acel „cum ar fi: ca un elev sa fie filmat de un profesor si umilit public in timpul orei: nu ar fi acelasi lucru din simplul fapt ca el are calitatea de profesor. Se presupune, asadar, ca trebuie sa aiba o conditie psihica mult mai stabila de atat, nu este nici televiziune, nici om politic, este profesor care se presupune ca trebuie sa ocroteasca un copil in formare, in crestere. El trebuie sa fie ca un stalp în interacțiunea cu un lucru atat de pretios asupra caruia are sansa sa lase o amprenta pentru ca scoietatea asta sa devina mai buna. Un copil nu poate fi judecat la fel ca un adult. Un adult trebuie sa isi asume responsabilitatea pentru orice actiune, iar daca nu reuseste sa faca fata unei ore fara isterii, atunci sa isi dea demisia si sa se angajeze altundeva. Felicitari doamnei ministre pentru atitudine! Acea lege mi se pare fix o alta lege ca sa ii fereasca pe escroci de a fi trași la răspundere 🙂

   --26 voturi
   +1
   -1
  5. STAI JOS PROFESORAȘ ! Nota 4 ! Bine a făcut ! Si eu sunt cadru didactis si m-as bucura sa vina inopinant in clasa, sa vada ca-mi iubesc meseria. Sunt cadre didactice insa , care nu-si iubesc meseria si n-au ce cauta printre copii. Copiii sunt cei mai de pret ! De ce nu spui si faptul că ȚIPA la copii acea respectiva?
   Este CEA MAI BUNĂ ,doamna ministru Monica Anisie ! Modestă, corectă si de bun simt !
   A mers inipinant, tocmai ca să arate ADEVĂRUL din școlile pe care le are România ! TU FOST INSPECTORAȘ,ai copii? Ți-ai lăsa copiii in secolul 21 in mizeria aia de WC in curtea scolii pe frigul acesta???
   Mizerie de oameni, cei care au ascuns ce s-a facut cu banii destinati pt constructia unor WC decente.
   Sper sa ramane aceasta doamna MULTI ANI ministrul educatiei ! E cea mai buna de pana acum !

   --22 voturi
   +1
   -1
   • Dupa cum scrii se pare ca si tu strigi , la noi cei care avem alta parere decat a ta.
    Nu ne certa foarte tare si mai ales nu te enerva si incearca sa nu jignesti.
    Profesoras e un termen folosit de tine tocmai pt a jigni, pt a sublinia asa zisa inferioritate a celui care a scris.

    +17 voturi
    +1
    -1
    • Ai dreptate ! Mereu gresesc acest cuvant. Cu atat am gresit, din punctul meu de vedere.
     In rest, sa-mi fie iertata profunda durere cand vad atata prostie ! Sa fiti de acord cu o invatatoare ce tipa la copii. Stiti ca astfel de atitudini pot crea un stres maxim copiilor, stres ce-i poate marca pe viata ? Poate duce la atacuri de panică, stima de sine scăzută etc.
     Mersi de atragerea atentiei cu „inopinant”. Mi-ai amintit…forma corecta a cuvantului. Multumesc. Respect ca stii. Dar nu fi suparat ca nu-s de aceeasi parere cu tine in ceea ce priveste atitudinea invatatoarei.
     O zi minunată !

     --11 voturi
     +1
     -1
  6. Credeați că demnitarii liberali sunt mai buni decât pesediștii? Veac! Toți sunt niște nulități ajunse în funcții pe bază de PCR (nu partidul, ci relația). N-ai ce să le ceri. P.S. Observ cam mulți profi de Sport prin politica și administrația arădeană: Barta, Mladin, Sârbu, Antal, Buruc (completați voi cu alte nume din municipiu și județ).

   --6 voturi
   +1
   -1
  7. Ei, de data asta nu am nimic de comentat și pot fără să clipesc să mă „co-semnez” la acest comentariu. Și atunci aplaud. 🙂
   .
   Dar … că am totuși un „dar” cum stăm cu încălcările Constituționale ale Cocoșatul de la Cotroceni? Ăluia i le iertăm doar că nu-i PSD-ist? Lui îi este permis că-i „don Președinte”???
   .
   Pentru sasu nu-i valabilă „… legea nu-i permitea … să facă ce a făcut, interesul ei fiind evident propria imagine, nu procesul de învățământ. Cine nu sesizează acest aspect, să nu se mire că suntem conduși de unii care, dacă ar face la fel și acasă la noi, i-am da afară din doua mișcări.”
   .
   Eu deja l-am dat afară de mult! De aia îmi și permit să-l fac cum îmi vine, fiindcă nu-mi merită respectul, din moment ce el nu știe ce înseamnă să fi Președinte și să fi apărătorul legal al CONSTITUȚIEI.
   .
   Scuzați, vă rog dl profesor, abaterea de la subiectul intervenției dumneavoastre. N-am putut să mă abțin când comentariul dumneavoastră a fost ca punctul „I”. 🙂

   --3 voturi
   +1
   -1
  8. Art 272 are și alineatul (2) pe care îl săriți mulți!

   (2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), nu se consideră perturbare a cadrelor didactice în timpul desfăşurării activităţii didactice intervenţia autorităţilor şcolare şi/sau publice în situaţiile în care sănătatea fizică sau psihică a elevilor ori a personalului este pusă în pericol în orice mod, conform constatării personalului de conducere, respectiv în timpul exerciţiilor de alarmare pentru situaţii de urgenţă.

   Detalii: https://legeaz.net/legea-educatiei-nationale-1-2011/art-272

   +3 voturi
   +1
   -1
  9. Domnu’ primar din Pecica…inainte sa se bage printre altele care nu-l mai privesc, dansu’ fiind primar acum…ii reamintim ca in 2012 spunea ca prioritatile dumnealui sunt, citez : „infrastructură cât mai bună, mă refer aici la drumuri modernizate, reţea de apă şi canalizare” am incheiat citatul!

   Suntem in anul domnului 2020 iar localitatea Turnu de ex. …localitate de frontiera n-are nici acum asfalt…de canalizare, sau gaz nici nu mai vorbim iar in Pecica(oras care poa’ sa treaca lejer drept comuna) exista strazi pe care numa’ cu tancu’ intri.

   Nu mai bine va vedeti de treaba dara ? Poate aflati ce sunt alea fonduri europene si afla si fraierii care va voteaza ce inseamna o pista de biciclete, gaz, canalizare…stiti dvs lucruri care privesc primarii! Nu stiti cum arata, dati o fuga in puii mei pe la unguri sa vedeti ce inseamna administratii locale si lasati cadrele didactice sa-si poarte singure de grija!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.