Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, arestată în Italia! În zona unde a fost prinsă „procuroarea” a fost „săltat” și un om de afaceri român

  de Special Arad | 11 iulie 2020, 8:34 AM | Naţional

  0

  Poliţia Română anunţă arestarea Alinei Bica în Italia. Fosta şefă DIICOT, condamnată la 4 ani de închisoare pentru favorizarea infractorului, se sustrăgea executării pedepsei. Poliţia a mai anunţat identificarea şi arestarea lui Ioan Bene, condamnat la şase ani şi două luni de închisoare pentru evaziune, în aceeaşi zonă din Italia.

  Fosta şefă a DIICOT, dată în urmărire din toamna anului trecut, are o condamnare definitivă la 4 ani de închisoare în dosarul în care este acuzată de favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender.   Alina Bica a fost condamnată definitiv, în noiembrie 2019, la 4 ani de închisoare cu executare.

  Poliţia Română a mai anunţat vineri seară şi arestarea omului de afaceri Ioan Bene, tot în Italia, în aceeaşi zonă în care a fost găsită fosta şefă DIICOT. Bene are o condamnare de 6 ani şi două luni de închisoare pentru evaziune fiscală, fals şi uz de fals. În dosarul lui Bene a fost condamnat şi fostul preşedintele al Consiliului Judeţean Cluj Horia Uioreanu, la 6 ani şi 4 luni de închisoare pentru luare de mită. Uioreanu a fost eliberat condiţionat în februarie 2020.

  „Alina Bica Mihaela, urmărită internaţional, cu mandat european, pentru infracţiunea de favorizarea infactorilor, fiind condamnată la 4 ani, şi Bene Ioan, urmarit internaţional cu mandat de arestare, fiind condamnat 6 ani şi 2 luni pentru fals în înscrisuri şi uz de fals, sunt în custodia colegilor din Italia. Vor fi prezentaţi unei instanţe care va dispune demersurile de a-i aduce în ţară. Au fost descoperiţi în aceeaşi zonă”, a anunţat vineri seara inspectorul-şef al Poliţiei Române, Liviu Vasilescu.

  Curtea Supremă a condamnat-o pe 27 noiembrie pe fosta şefă DIICOT, Alina Bica, la patru ani de închisoare cu executare pentru favorizarea făptuitorului. Condamnarea vine după ce judecata apelului în acest dosar a fost reluată ca urmare a deciziei CCR cu privire la completele de cinci. Sentinţa iniţială fusese tot de patru ani de închisoare.   Decizia judecătorilor a fost luată cu majoritate, unul sau doi judecători din completul de cinci dorind achitarea fostei şefe DIICOT.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.