luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update Fostul director al Colegiului „Moise Nicoară”, profesorul de fizică Ștefan Alexandru, a fost găsit împușcat în cap în această dimineață!

  de Lucian Dănilă | 26 ianuarie 2021, 11:42 AM | Știri Arad | Topic special

  12

  Un profesor de fizică din Arad, Ștefan Alexandru, și-a pus capăt zilelor în această dimineață într-un mod crunt. Fost profesor la Colegiul Național „Moise Nicoară”, Ștefan Alexandru a ieșit la pensie în urmă cu un an.

  Cineva a sunat la numărul de urgență 112, iar odată ajuns acolo, echipajul medical a constatat decesul acestuia. Fostul profesor s-a împușcat în cap, arma fiind găsită chiar lângă el. Din informațiile pe care le avem, fostul profesor era vânător.

  Profesorul Ștefan Alexandru a fost printre primii directori, după Revoluție, ai Colegiului Moise Nicoară.

  UPDATE

  Din ultimele informații despre profesorul Ștefan Alexandru, se pare că acesta suferea de depresie după ce soția sa a decedat în toamnă. Cei doi au un fiu care este stabilit de mai mulți ani în Franța.

   

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • Nu stiu daca sunteti cine pretindeti ca sunteti, cred ca elevii de la Moise stiu la ce ma refer (Mircea P fiind un profesor de matematica), la fel ca si comentariul de mai jos lasat de „Csabi”. Probabil doar o persoana care impersoneaza niste profesori pentru shock value. In orice caz, dl. Stefan nu merita cuvintele acestea, mi-a fost cel mai drag profesor, chiar daca eram praf la fizica, si regret atat de mult ca nu i-am multumit pentru tot ce a facut pentru noi. Era profesorul care te putea face sa razi, dar si sa suferi impreuna cu el daca nu era in apele lui, plin de viata ca de obicei. Din pacate, nu mai pot schimba nimic acum. Dar macar vreau sa las aceste comentarii, poate cineva le va citi si domnul Stefan nu va ramane in memorie ca si un profesor care „teroriza elevii”, ci un caracter atat de puternic, si o persoana minunata. Probabil ca isi masca ceea ce simtea prin imaginea de dur si prin glumele care le facea intotdeauna. Imi e dor de dansul

    +5 voturi
    +1
    -1
   • Mai bine ați mai exersa limba română în loc să criticați, domn profesor. Prin comentariul dumneavoastră nu exprimați altceva decât invidie și frustrare, de altfel, chiar ați avea pe ce să fiți invidios.
    Măcar numele dacă l-ați schimba să nu își dea seama moisiștii cine e frustratul din spatele comentariului.

    +3 voturi
    +1
    -1
   • Nu a terorizat pe nimeni. Pana in clasa a 12-a ne-am imprietenit asa bine cu el, a fost cel mai bun profesor pe care l-am avut. Da, am avut profesori de la care am inteles mai bine materia pe care o predau, dar dpdv al caracterului, dl. Stefan este cel pe care mi-l voi aminti intotdeauna, pur si simplu a fost o persoana care lasa o impresie pur si simplu prin prezenta si inteligenta lui. As dori sa pot sa ii multumesc pentru toate orele si lectiile predate, toate anecdotele care ni le spunea si ne facea sa radem chiar daca aveam o zi rea. Scriu acest comentariu pentru ca simt ca macar atat pot face, sa ii iau apararea cand vad ce prostii sunt spuse despre el. Nu merita asa ceva.

    +4 voturi
    +1
    -1
  1. Se vede ca nu l-ati cunoscut asa cum trebuia. Era un profesor deosebit din mai multe puncte de vedere. Da, era mai diferit, dar asa a intrat fizica in noi, pe vrute si nevrute. A fost un om foarte destept! Pacat ca a ales aceasta cale, chiar nu ma asteptam sa-l doboare depresia.

   +48 voturi
   +1
   -1
  2. Într-adevăr a fost un profesor deosebit. Am avut ocazia să cunosc și o parte din omul care a fost și nu pot decât să spun lucruri bune la adresa sa. Avea o personalitate aparte. Era exigent ca profesor, dar ținea mult la elevii săi. Datorită lui toți au rămas cu ceva de la orele de fizică, chiar și cei care erau mereu în prag de corigență. Unii (și nu puțini) au ales să își construiască o carieră în fizică sau alte domenii din sfera științelor exacte datorită lui.
   Părea un om dur și dificil, dar cu adevărat nu era așa. Fiecare are defectele lui, acest lucru e clar, dar oricum acest om a lăsat ceva în urma sa! Mi-l voi aminti cu drag!
   Odihnă veșnică, domnule profesor Ștefan!

   +1 voturi
   +1
   -1
  3. D_l Csabi, zis și „băgăm 2 cuțit întrun cartof și facem curent de 6 v „.
   Am avut ocazia să fiu eleva ambilor distinși domni profesori, acum peste 30 ani.
   D_l Ștefan stia si acum cum ne numim , era o plăcere să ne întâlnim și să stăm la discuții.
   Pentru noi a fost aparte , Moisișții stiu de ce…!
   D _ l Csabi , la timpul respectiv , neconflictual ..

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.