miercuri, 21 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Forţele israeliene au bombardat Fâşia Gaza. Au murit 10 oameni, printre care un lider al Jihadului Islamic… dar și o fetiţă de 5 ani

  de - | 6 august 2022, 8:37 AM | Internaţional

  0

  (foto: WION / captură video YouTube)

  Armata israeliană a lansat vineri atacuri împotriva a ceea ce spunea că sunt ţinte din Gaza având legătură cu Jihadul Islamic, în timp ce tensiunile continuă să crească între Israel şi grupările militante palestiniene. Jihadul Islamic susţine că unul dintre liderii săi a fost ucis în urma unui astfel de atac, conform CNN, citat de Observatornews.ro.

  Jihadul Islamic a transmis într-o declaraţie că unul dintre liderii săi de rang înalt, Tayseer Al Jabari, a fost ucis într-un atac israelian. El a fost comandant în Brigada Quds, aripa armată a Jihadului Islamic, a spus grupul, şi membru al Consiliului militar al acesteia.

  Ministerul palestinian al Sănătăţii a anunţat că cel puţin 10 persoane au fost ucise, inclusiv o fetiţă de 5 ani şi o femeie de 23 de ani, potrivit Associated Press. Alţi 75 au fost răniţi.  Israelul insistă că majoritatea celor ucişi erau militanţi. Un producător CNN din Gaza a văzut medici transportând două cadavre dintr-o clădire numită Turnul Palestinei, care fusese lovită în timpul atacurilor.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.