Update Consilierul USR, Raul Rareș Duca, acuzat că ar fi bătut un bărbat din Vladimirescu. Victima a depus plângere la Poliție

  de Andreea Daniela B. | 2 November 2022, 4:46 PM | Știri Arad | Topic special

  14

  Titlu inițial: Consilierul USR, Raul Rareș Duca, acuzat că ar fi bătut un bărbat din Vladimirescu: „Mi-au pretins sume de bani ca să nu ajungă în presă”

  Comuna Vladimirescu pare intrată în zona paranormalului, odată cu publicarea unui anunț alarmist, pe Facebook, evident, din care aflăm că un consilier local ar fi agresat un localnic. Chiar dacă nu sunt normale, astfel de conflicte sunt destul de dese în România de azi. Ce a urmat postării pe Facebook, depășește însă chiar și senzaționalul. A fost sau nu a fost, cine pe cine a agresat, dacă a fost cumva agresiune…?

  Conform spuselor celor care cunoșteau așa-zisa victimă, consilierul USR Raul Rareș Duca ar fi „bătut măr un locatar din Vladimirescu”. Ciudat însă, victima – deocamdată îi vom spune, totuși, presupusa victimă – a așteptat mai multe zile înainte să meargă la poliție și … tot nu a ajuns nici până azi. Mai mult, bătaia, sau ce-o fi fost, dacă a fost, a fost adusă la cunoștința locuitorilor din Vladimirescu și, indirect, poliției, prin mai multe postări pe Facebook. Dar, la fel de ciudat, nu victima a fost cea care a făcut postările, ci alte persoane, necunoscute sau chiar inexistente, care la scurt timp și-au șters profilul de pe rețeaua de socializare. De ce? Dacă a existat un conflict, dacă „victima” este atât de inocentă cum se spune în postările de pe Facebook și, mai ales, dacă acel conflict a fost real? Aflăm, din diferite surse, că „victima” ar avea de gând să depună o plângere pe numele „agresorului”, acum că a fost contactată de agenții de poliție, însă mai târziu, căci se află la muncă, acesta lucrând în construcții. Pentru că, poate surprinzător pentru unii, dar nu și pentru noi, Poliția s-a sesizat din oficiu și a demarat cercetările.

  „Având în vedere informațiile apărute în mass-media, cu privire la un incident petrecut în localitatea Vladimirescu, Biroul de presa al IPJ Arad este abilitat să comunice următoarele:
  În urma apariției pe un grup de social media, în ziua de 2 octombrie a.c., a unor informații legate de o agresiune, polițiștii din Vladimirescu s-au sesizat din oficiu, pentru lovirea sau alte violențe, urmând ca din cercetări să reiasă starea de fapt, în vederea luării măsurilor legale care se impun. Până la această oră, nu a fost depusă o plângere penală cu privire la faptă”, transmit reprezentanții IPJ Arad.

  Revenind la poveste, tocmai pentru că nu am reușit să primim mai multe informații de la cel agresat, căci nu el a fost în spatele postărilor, am încercat să aflăm ce s-a întâmplat de la Raul Rareș Duca, consilierul acuzat pe Facebook, cel care ar fi bătut un om nevinovat. Aparent, povestea – pentru că este într-adevăr o poveste – se întinde pe o perioadă mai lungă de timp și presupusa victimă ar fi un membru al familiei care, în anul 2019, s-a făcut remarcată după ce a bătut o chelneriță de la terasa Orizont din Micălaca. Se pare că Rareș Duca și cunoscutul interlop arădean, Cristian Varga, „eroul” de la Orizont, sunt vecini și nu se înțeleg deloc, căci cel din urmă se consideră, într-un fel sau altul, „șeful cartierului”, de care vecinii trebuie să se ferească dacă își doresc liniște. Desigur, inclusiv Rareș Duca, fără vreo relevanță că, între timp, a ajuns consilier local.

  „De vreo 4-5 ani trăiesc un coșmar. Eu am mai fost lovit de către familia aceasta și nu am depus plângere pentru că nu voiam să fiu asociat cu ei. Ultima pățanie a avut loc acum aproximativ 5 luni de zile când un vecin l-a văzut pe camere în timp ce intra la mine în curte. L-am prins, era Varga, vecinul meu, dar nu am mers mai departe cu plângerile. Ei văd că e rost de bani și merg cu chestiile astea, că știu că tu ai multe de pierdut. După aceea a urmat povestea din câmp. De atunci tot au venit la mine să ne înțelegem, dar cu șantaje le dai bani toată viața. Eu le-am spus că mergem amândoi la secție, am fost de multe ori cu ei acolo. Ei din asta trăiesc. Trebuie să ai grijă mereu că te pot bate oricând. Nu sunt eu cel mai sfânt de pe pământ, dar ei au încercat cu presa și i-au spus din prima zi că mă vor da și în presa națională. Și-au făcut tot felul de conturi fake și au început să posteze. Scopul lor este să mă intimideze pe mine, dar nu merge așa, eu am de pierdut, ei nu. Nu am fost chemat până acum la poliție, eu am filmări, am martori și vedem ce hotărăște procuror sau judecătorul. Noi am ajuns acolo pentru că ieșea fum și când am trecut pe acolo erau tăiate lemne și pregătite pentru a fi transportate. Atunci m-am trezit cu el acolo cu întoarceri cu mașina ca în filme”, a povestit Raul Rareș Duca. „M-am trezit cu un domn venit cu o mașină (nota red. la locul unde a avut loc presupusa agresiune) care a început să mă înjure, amenințe și bruscheze. După câteva ore am fost căutat de către niște cunoscuți interlopi din Arad, care fac parte din familia presupusei victime, care mi-au pretins sume de bani ca să nu ajungă în presă că am avut acest conflict cu verișorul lor, amenințând că mă distrug public altfel”, a mai adăugat acesta.

  După ce a avut loc incidentul, în care ambele părți susțin că au fost agresate, fizic ori verbal, presupusa victimă (cea inițială, adică cea despre care s-a spus că ar fi fost bătută de consilierul Duca), pe nume Cociuba Cosmin, a mers la Serviciul Județean de Medicină Legală, unde i s-au făcut testele necesare și s-a constatat faptul că are vânătăi la nivelul feței și i-a fost recomandat un consult oftalmologic, lucruri vizibile și în Certificatul medico-legal postat pe rețelele de socializare.

  WhatsApp Image 2022 11 02 at 10.17.50

  Screenshot 20221102 173947

  Cum spuneam, și cum spun și cei de la IPJ, presupusa victimă nu a depus, încă, sesizare la Poliție. Nu se știe din ce motiv. De asemenea, nu se știe de ce acest „război” a început pe rețelele de socializare, și nu pe calea normală, a sesizării organelor de cercetare penală, dacă tot se zice că ar fi fost vorba despre o bătaie în toată regula? De ce au fost șterse acele conturi pe facebook, după lansarea anunțului alarmist, dacă bătaia chiar a existat așa cum a fost descrisă în postări?

  Deocamdată. noi constatăm că toată lumea pare a avea dreptate, deși așa ceva este imposibil, ambele părți susțin că au dovezi, evident, contrare – o altă imposibilitate, cel puțin logică și, tot așa, ambele părți vor apela, cândva, la Poliție. Paranormal – este singura realitate ce poate fi sesizată în acest caz. Deocamdată.

   

  Update:

  În seara zilei de miercuri, 2 noiembrie 2022, Cosmin Cociuba, bărbatul care l-a acuzat pe consilierul arădean de agresiune, s-a prezentat la secția de poliție pentru a depune plângere împotriva politicianului.

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Pai aradon a vorbit cu victima si voi nu ati putut? Deontologia? Sa ascultati ambele parti inainte sa scrieti? Nu s-a depus plangere pentru ca nu a fost nimeni la postul local sa o inregistreze. Si ce are victima cu familia interlopului?! Creati intentionat confuzia ca victima a avut neintelegeri cu Duca in trecut?

   +1 voturi
   +1
   -1
   • Stimate domn „jurnalist” Marginean Valer, obligatiile le aveti fata de cititor. Ar fi trebuit sa stiti asta. Da, era corect sa aveti ambele puncte de vedere inainte sa publicati. Acest articol ma dezamageste, este sub standardul acestui site. Va scuzati cu nu stiu ce conturi false… Dar va luati informatii de pe conturi sau direct de la cei implicati?!

    --2 voturi
    +1
    -1
  2. daca politia vladimirescu nu ii era teama acum Duca trebuia sa fie prezentat in instata pt luatea unei masuri si retinut pt 24 de ore da cine din politia vladimirescu are atata curaj sa is faca treaba conf articolul lovire daca are zile ingriji se poate retine si arestat 24 de ore prezentat in istanta si propus pt control judicear

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.