Focul de la groapa de gunoi a fost stins ieri, dar vijelia l-a reaprins. Vicele Faur spune că s-a constituit o celulă de criză

  de Raluca Medeleanu | 2 august 2021, 12:55 PM | Știri Arad

  1

  Înainte de supunerea la vot a ordinii de zi în cadrul ședinței CLM de astăzi, viceprimarul Lazăr Faur a venit cu noi precizări legate de incendiul de la groapa de gunoi. Pompierii au reușit, în cursul zilei de ieri, la ora 14, să stingă flăcările pe toată aria, însă vijelia de aseară a făcut ca focul să răbufnească din nou.

  „Focul nu e doar la suprafață, ci la adâncime și poate oricând să izbucnească din nou. Soluția e acoperirea cu pământ. Pompierii, în prima fază, sting flăcările apoi se acoperă cu pământ. Astăzi, la ora 13 va fi o nouă ședință cu factorii implicați, avem constituită o celulă de criză și facem tot ce cer pompierii. În acest moment mai există cam 1600 mp de foc deschis”, a spus vicele Faur.

  Principala problemă este fumul. După spusele viceprimarului, Agenția de Mediu a făcut măsurători și a stabilit că, deși s-a simțit miros de fum în tot orașul, la punctele de înregistrare nu au fost depășiți parametrii. Aceștia susțin de asemenea că norul de fum nu s-a deplasat în municipiu.

  „Să sperăm că azi se va reduce mult zona de flacără deschisă și sperăm să se stingă. Vom fi acolo non stop și vă vom ține la curent”, a mai declarat Lazăr Faur.

  Citește și: UPDATE 10 – Pompierii din Arad și județ continuă lupta cu focul! Incendiul se manifestă pe o suprafață de 500 mp

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.