Florin Vizitiu este pariul Aradului pentru o medalie la Rio 2016!

  de Lucian Dănilă | 22 April 2014, 1:25 PM | Sport | Topic special

  0

  Considerat de mulți drept cel mai bun sportiv al Aradului în 2013, halterofilul Florin Vizitiu speră să aibă un sezon și mai bun în 2014. El a avut parte în această perioadă de o premieră, și anume debutul într-o competiție internațională de seniori.

  Vizitiu a participat la Campionatele Europene care au avut loc în Israel. Arădeanul a ocupat poziția a 8-a la total la categoria 62 kg, dar antrenorul său de la CSM Arad, Adrian Jigău, spune că dacă era mai atent se putea și mai bine: „cu mai multă atenție se putea și în medalie”, spune el. Florin a ridicat 112 kg la smuls, cu care a ocupat locul 6, apoi 135 kg la stilul aruncat, cu care a ocupat locul 9, iar la total a fost pe poziția a 8-a.

  „A fost greu. Am avut emoții mari, mai ales când îi vedeam cum intră în concurs și cum reușeau să ridice… Nu eram obișnuit cu o astfel de concurență. În plus, m-am simțit rău, dar și așa dacă eram mai atent se putea mai bine. Mă așteptam la cel puțin 116 kg la smuls și 140 la aruncat, dar nu a fost să fie. Sincer, nu s-a prea văzut diferența între juniori și seniori la această categorie”, spune sportivul legitimat la CSM Arad, care a luat loc la masă alături de Vasile Ppltineanu, directorul CSM Arad și Adrian Jigău, antrenorul său.

  Adrian Jigău, antrenorul lui Vizitiu la clubul arădean, spune că este foarte mulțumit de felul cum se pregătește acesta. „Sunt foarte mulțumit de el și sunt sigur că în doi ani, dacă este serios, poate să se întoarcă cu o medalie de la Olimpiada de la Rio de Janeiro! De fapt acesta este obiectivul…”, a afirmat Jigău. La lotul național, Florin Vizitiu este antrenat de Petre Becheru, cel care l-a pregătit timp de mai mulți ani și pe Adrian Jigău.

  În perioada 9-19 iunie, Vizitiu va participa la Campionatele Mondiale de Juniori 1 de la Kazan, Rusia, unde „sigur se va întoarce cu medalie. Să vedem care va fi culoarea”, a continuat Jigău.

  Bilegan s-a retras la 21 de ani!

  După mai multe vești bune legate de Florin Vizitiu, Adrian Jigău a venit și cu o veste proastă. „Teodor Bilegan s-a retras din activitate la 21 de ani! Nu am reușit să îi găsim un loc de angajare și a preferat să muncească, astfel în loc să aducă medalii Aradului și României, el va fi în câmpul muncii”, spunea cu amărăciune Adrian Jigău. Fost campion național de juniori, Bilegan a fost și el unul dintre pariurile lui Adrian Jigău, unul însă care nu a reușit să își demonstreze întregul talent. „dacă Ministerul Sportului nu va interveni, România va pierde mulți, foarte mulți sportivi de valoare”, atrage atenția Jigău.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.