luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Florin-Adrian Sirca, Părintele Catedralei „Sfânta Treime” și inspector școlar, a încetat din viaţă la 51 de ani. A lăsat în urmă doi copii

  de Special Arad | 5 aprilie 2022, 8:37 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  (foto: arhiepiscopiaaradului.ro)

  Părintele Arhid. Prof. Florin-Adrian Sirca, inspector școlar în cadrul ISJ Arad și slujitor la Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Treime” din Arad, a murit astăzi, 5 aprilie 2022, la vârsta de 51 de ani, anunță Biroul de presă al Arhiepiscopiei Aradului.

  Profund îndurerați, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei împreună cu Preasfinţitul Părinte Episcop vicar Emilian Crişanul, alături de preoții și credincioșii din Arhiepiscopia Aradului se roagă Bunului Dumnezeu să-i așeze sufletul împreună cu drepții și să dăruiască mângâiere membrilor familiei îndoliate și tuturor celor apropiați.

  Sorin Haiduc, directorul Colegiului Național Dimitrie Țichindeal: „E greu, e greu să vorbești despre oameni cu care te-ai gândit că vei ajunge să sărbătorești pensionarea. Din păcate viața îți rezervă niște surprize… Da, a fost un coleg deosebit, a fost șa Inspectoratul Școlar foarte mulți ani, dar a avut ore și la noi, nu putem decât să deplângem și să regretăm nespus că nu îl mai avem ca și coleg. Suntem alături de familia acestuia, de copiii lui, fata este în clasa a XII-a , iar cel mic în clasa a IV-a… e dificil…”

  Date biografice:

  Părintele Florin-Adrian Sirca s-a născut la data de 14 octombrie 1970, în familia Preotului Traian Sirca din Aluniș, Protopopiatul Arad.

  După absolvirea şcolii gimnaziale a urmat cursurile Liceului de filolofie-istorie din Timișoara, apoi ale Facultății de Teologie Ortodoxă din Sibiu.

  În 2 noiembrie 2002 se căsătorește cu tânăra Veronica Ierima, cu care va avea doi copii, pe Anamaria-Tatiana și Andrei-Ciprian.

  Este hirotonit diacon la 4 iunie 2006 de către Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului.

  A fost profesor titular la Colegiul Național ,,Preparandia – Dimitrie Țichindeal” din Arad (din 1997), apoi inspector școlar pentru disciplina Religie (din anul 2005), iar mai apoi și inspector școlar pentru management educațional (din 2006) în cadrul ISJ Arad, până în prezent.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.