Spectacolul miilor de trandafiri de la Eutopia Garden debutează oficial în 3 iunie. Participarea se face pe baza iubirii florilor | Foto

  de Raluca Medeleanu | 2 June 2017, 12:48 PM | Știri Arad | Topic special | Vladimirescu

  0

  Știri Arad. Câte festivaluri pot concura cu unul în care subiectul principal este floarea, mai precis trandafirul? Așa-i că foarte puține? Ei bine, aproape de Arad, imensa grădină cu trandafiri „Eutopia Garden”, aflată între localitățile Vladimirescu și Mândruloc, va găzdui în 3 iunie cea de-a zecea ediție a „Sărbătorii Trandafirului”. Evenimentul, plin de culoare și la propriu și la figurat, are un program dedicat artelor și cuprinde momente de muzică, poezie, dans, teatru, expoziții, chiar și workshop-uri.

  „Sărbătoarea Trandafirului”, ediția a X-a, va începe sâmbătă, 3 iunie, de la ora 10:00.

  Parcul dendrofloricol „Eutopia”, care acoperă nu mai puțin de 24,5 hectare, a fost proclamat cea mai mare grădină cu trandafiri din Europa, având peste 2000 de soiuri de trandafiri. Deocamdată, astăzi, când l-am vizitat pentru a documenta acest articol, trandafirii nu au înflorit. Doar bujorii – aduși din China – îți acaparează privirea.

  În ceea ce privește vizitarea grădinii Eutopia în decursul anului, proprietarul – apaține unei fundații- pune la dispoziție porțiuni din grădină pentru pasionații de flori, astfel încât, în regim de voluntariat, aceștia pot să îngrijească și să planteze chiar ei trandafiri. Acest lucru se adresează în special școlilor și asociațiilor care lucreză cu voluntari.

  În fapt, fundația își propune să încurajeze elevii să planteze flori, iar ulterior să le și vândă, realizând astfel o legătură între educație, muncă și afacere. Mai mult, pe perioada verii, în grădină va fi realizat și un stand unde elevii vor putea învăța să gătească.

  Program 2017 (1)-page-001

   

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.