sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  „Dacă vi se spune să evacuaţi, trebuie să faceţi asta imediat”. Florida se pregătește pentru impactul catastrofal al uraganului Idalia

  de - | 30 august 2023, 8:08 AM | Internaţional

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Florida a emis marţi ordine de evacuare pentru mai mulţi locuitori de pe coasta sa vestică înainte de sosirea uraganului Idalia, care ar putea să crească în intensitate şi să devină „extrem de periculos” înainte să atingă uscatul miercuri, potrivit autorităţilor americane, informează AFP, preluată de Agerpres.

  „Dacă vi se spune să evacuaţi, trebuie să faceţi acest lucru imediat”, a precizat guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis, într-o conferinţă de presă. „Acesta va fi un uragan major”, a adăugat el. Furtuna tropicală Idalia s-a transformat în timpul nopţii trecute în uragan, potrivit Centrului naţional pentru uragane (NHC) din Statele Unite, ai cărui specialişti se aşteaptă ca fenomenul „să se intensifice rapid pentru a deveni un uragan major extrem de periculos înainte să atingă uscatul miercuri”.

  Un „uragan major” este o clasificare rezervată celor care depăşesc categoria 3 pe scara Saffir-Simpson, ce include cinci niveluri. Aceste uragane pot să provoace distrugeri „devastatoare” şi „catastrofale”, a precizat NHC.

  Citește mai mult pe Digi24.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.