Florian Coldea şi fostul ministru Gabriel Oprea au fost audiaţi în dosarul repatrierii fugarului Nicolae Popa

  de - | 16 mai 2019, 8:48 PM | Naţional

  0

  Fostul număr doi în Serviciul Român de Informaţii, Florian Coldea şi fostul ministru Gabriel Oprea au dat declaraţii azi, la Secția Specială de investigare a Magistraților. Ambii au fost audiaţi în dosarul repatrierii fugarului Nicolae Popa, în care este anchetată Laura Codruţa Kovei.

  Reporter: Ce căutau cei doi ofiţeri SRI în aeronava care l-a adus în ţară pe Nicolae Popa?

  Florian Coldea: „Pot să vă informez că SRI a fost implicat în această operaţiune de identificare, localizare şi aducere în ţară a domnului Nicolae Popa, a fost considerată o operaţiune de succes, reflectă cooperarea bună între serviciile de informaţii şi instituţiile de aplicare a legii, cooperare care am constatat în timp că îi deranjează pe foarte mulţi. Şi din acest punct de vedere am văzut că toată lumea face eforturi disperate ca această cooperare să afecteze într-un fel sau altul capacităţile României de aplicare a legii, respectiv să vulnerabilizeze România ca ţară de frontieră a NATO şi UE.

  În ceea ce o priveşte pe doamna Laura Codruţa Kovesi, personal, în nicio împrejurare nu am luat la cunoştinţă de vreo activitate care să fie infracţiune şi nici la nivelul instituţiei nu am obţinut informaţii cu privire la posibile infracţiuni sau posibile date în acest sens”.

  Gabriel Oprea: “Am fost audiat ca martor. Este dosarul aducerii domnului Popa. În acea perioadă eram ministrul apărării, ministerul Apărării nu a avut nicio contribuţie la acest lucru.”

  sursa: digi24

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.