Florentina Sâmihăian și-a lansat cartea la „Moise Nicoară”

  de Special Arad | 20 ianuarie 2015, 3:17 PM | Cultură

  0

  Florentina Sâmihăian este cunoscută publicului larg ca fiind coautoarea manualelor de Limba și Literatura Română publicate de editura Humanitas, dar și pentru activitățile sale culturale, dintre care coordonarea Colecţiei de Carte pentru Copii a Editurii ART, sau redactarea de articole în reviste de prestigiu, precum Observatorul Cultural sau Dilema Veche.

  Ea și-a lansat astăzi cartea „O didactică a Limbii și Literaturii Române. Provocări actuale pentru profesor și elev”, în Sala Festivă a Colegiului Național „Moise Nicoară”. Prezentarea cărții a fost realizată de către prof. Mirela Mureşan.

  Conform descrierii de pe librarie.net, volumul propune răspunderi la întrebări precum:

  Ce rol are studiul limbii şi literaturii materne azi? Care sunt noile contururi ale disciplinei? Cum pot profesorii să-şi adapteze demerusrile astfel încât să le dezvolte elevilor, prin orele de limb şi literatura română, competenţele, valorile şi atitudinile care îi pot ajuta să reuşească în viaţă, în contextul lumii actuale?,

  având în vedere: cercetări, teorii şi practici didactice actuale; o viziune integrată şi coerentă asupra studiului limbii şi literaturii române la nivelul învăţământului secundar (gimnaziu şi liceu); rolurile noi ale profesorului în proiectarea demersurilor didactice, în organizarea învăţării şi în evaluarea achiziţiilor elkevilor; adaptarea activităţilor didactice la profilu şi nevoile elevului de azi.

  o didactica a limbii si literaturii romane

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.