sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Flavius și-a îndeplinit un vis: „Nu am mințit!” Ne-am trezit într-o poveste cu „Style” și „Feelings” la IBIS Style (Foto)

  de Lucian Dănilă | 27 aprilie 2018, 2:32 PM | Advertorial | Povești despre oameni

  6

  Prima dată a fost ideea, apoi articolul care anunța visul lui Flavius Alin Bălaj, arădeanul care și-a dorit un hotel cum nu mai are nimeni în România. Totul a pornit în 2008 atunci când Flavius își imagina cum va arăta hotelul său, iar Ziarul Financiar scria: „Un constructor din Arad face cu 12 mil. euro un hotel de patru stele”.

  Lucrările au început chiar în acel an, în 2008, și trebuiau finalizate în 2010. Dar, ghinion, criza mondială a lovit în plin tot ceea ce era legat de construcții și imobiliare. Și a trecut ceva vreme, iar acum mai bine de 48 de ore am asistat la Grand Opening IBIS Style din Arad, unicul hotel de acest gen din România construit cu „doar” 8 milioane de euro, atât de „doar” încât este cea mai mare investiție privată din Arad în domeniul hotelier!

  Înainte de a scrie despre hotel aș vrea să mă opresc la Flavius Alin Bălaj, pentru că – nu-i așa? – de multe ori omul sfințește locul. A fost ca o nebunie de moment pentru el, dar acum, la final, spunea fericit: „Flavius nu a mințit. Am spus că-l fac și uite-l, e gata, e înălțat…” Flavius este, dincolo de omul de afaceri, un showman. Nu doar că se pricepe la construcții fiind proprietarul companiei „Mr. FAB”, dar face parte și din tagma muzicienilor, fiind un talentat chitarist într-o veche trupă arădeană alături de Gabriel Pecican, Dolly Crișan, Virgil Iuga, Gicu Mihăilescu și alți prieteni ai săi. Omul e fericit, încă se află în acea stare de euforie generată de realizarea acestui vis care l-a consumat atât fizic cât și financiar în cei zece ani, exact distanța în timp de la idee la realizare. Nu putea face toate acestea dacă nu avea în jurul său oameni de încredere, oameni pricepuți, dar și sprijinul familiei. Cândva, Flavius era un om simplu, era un simplu angajat la o firmă așa ca majoritatea dintre noi. Și-a dorit mai mult de la viață, a luat taurul de coarne încă de tânăr și a devenit antreprenor, unul de succes, unul care acum asigură locuri de muncă pentru mulți alți oameni, unul care a dat o altă față intrării în Arad dinspre Nădlac.

  29186813 1992835300968290 1181343969637483660 n

  Mai ales în ultimii doi ani, Flavius a fost între „Mr. FAB” și IBIS… „Era ca și cum dimineață aveam matematică, iar după amiaza limba română. Eram împărțit între cele două, între afacere și construcția hotelului”, spune el. Mai bine de 700 de oameni au lucrat la această construcție care arată impunător la intrarea în oraș. „Este o construcție industrială într-o zonă industrială. Cifra nouă arată numărul nivelelor hotelului, iar acel 10 este chiar ideea unui hotel de nota zece sau acel zece care arată visul meu împlinit. Chiar la zece ani de la idee”, spune Flavius Alin Bălaj.

  Poate tocmai pentru că a fost organizat totul de Flavius, un constructor-muzician, construcția a ieșit ireproșabil, iar petrecerea de inaugurare oficială, „grand opening” cum se mai spune, a fost, nu exagerez, perfectă. Da, știu, vor fi comentarii că unii locuitori ai cartierului Gai au fost deranjați fonic. Am văzut deja astfel de comentarii, dar eu cred că un asemenea hotel nu putea fi deschis oficial la o omletă la micul dejun cu muzică de la Europa FM. Non-conformist, Flavius a venit îmbrăcat într-un frac precum al lui Axl Rose de la Guns N’ Roses în clipul „November Rain”, cu o pereche de ochelari pe pălărie, iar ospătarii erau și ei îmbrăcați în aceeași notă. Da, ne-am trezit cu toții într-o poveste, o poveste cu de toate. Luci Nagy ne-a încântat cu saxafonul, Pecican, Dolly, Mihăilescu și Iuga, cu Flavius în formație, au cântat și ei câteva melodii, DJ Seebuh s-a întrecut pe sine de la zece metri înălțime, momentul magic fiind la ora 00:00, odată cu spectacolul de artificii, iar băieții de la „Feelings”, o trupă din Bacău, au fost cireașa de pe tort ținând zeci de oameni până la ore 4 dimineața pe ring printr-o prestație interactivă în care artiștii dansau alături de cei din public. Cocktail-urile curgeau unul după altul și tocmai de aceea, cu scuzele de rigoare pentru cei care s-au simțit deranjați, acest eveniment nu putea avea loc în surdină… Grand Opening-ul a început la ora 18, miercuri, și s-a încheiat în zori. Petrecerea s-a desfășurat pe trei nivele și avut toate ingredientele pentru a fi considerată una dintre cele mai reușite.

  IMG 7828

  Dacă aș scrie că a fost lume bună cu siguranță s-ar găsi unii cârcotași care să desființeze această afirmație, de aceea voi spune că a fost lume faină, cum spun arădenii. Aproximativ 400 de oameni au călcat pragul noului hotel IBIS Style și cu toții s-au simțit extraordinar fie că au purtat cravată, fie că aveau tricouri de la… „second” (n.m. dacă a fost cineva…).

  Hotelul IBIS Style, recunoscut după perinuța de culoare verde, are: 72 de camere, trei meeting room-uri şi o sală multifuncţională, loc de joacă pentru copii etc. Echipa hotelului este formată din peste 40 de angajaţi, hotelul urmând să deservească atât clienţi de tip business, cât şi pe cei aflaţi în tranzit. Va avea tarife dinamice, situate undeva la 50-60 euro pe noapte pentru camera single.

  Grand opening-ul de miercuri a fost gândit la modul grandios: petrecerea programată să înceapă la ora 18.00 şi să se încheie a doua zi, a fost concepută a se desfăşura pe trei nivele şi va fi condimentată cu o serie întreagă de surprize.

  „Acum vreau doar să mă bucur”, concluzionează Flavius.

  Hotelul IBIS Styles Arad este operat de grupul internaţional Orbis, ca parte a parteneriatului cu grupul Accor, care deţine brandul.

  „Orbis este cel mai mare operator hotelier din Europa de Est, cu 126 de hoteluri, şi este francizorul exclusiv pentru toate mărcile AccorHotels în regiune. Suntem încântaţi să introducem în România, în parteneriat cu FAB Industry, brandul ibis Styles, bine cunoscut şi foarte apreciat la nivel internaţional. Deschiderea ibis Styles în Arad confirmă ambiţia noastră de a ne consolida poziţia de lider în regiune dezvoltând în continuare reţeaua noastră de hoteluri, în special prin parteneriate cu investitori puternici”, a declarat Sylwia Pawelczyk-Masluk, membru al Comitetului de Management Orbis / AccorHotels Europa de Est.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Și no fost primarul să taie panglica?
   No, cum fras se poate așa ceva?
   falcă-fălcuță absent?

   Vă dați seama că aseară o făcut o criză de fiere. În „orașul lui” un „Grand Opening” fără filfizonul paranoid?
   Ce lovitură la biluțe o luat. O fi stat cu comprese toată noaptea și so perpelit, ca un mic pe grătar. 🙂

   +6 voturi
   +1
   -1
   • Domnule Ioan, permite-mi sa te corectez, la momentul respectiv era singurul ibis Styles din Romania. Apreciem cu totii proactivitatea dumneavoastra, doar ca la capitolul cunoastere si informare in privinta domeniului hotelier mai aveti putin de citit.
    „ibis Styles” este un concept nou, diferit de ibis-urile deja existente in Bucuresti, Sibiu si Constanta (aici excludem ibis Styles Erbas Bucuresti -deschis in iulie 2018).
    Acum, pentru a veni in completare cu o afirmatie corecta si adevarata despre ibis Styles Arad, va asigur ca nu MAI este primul din tara dar cu siguranta va ramane PRIMUL ibis Styles din Romania.
    Va multumim si data viitoare va sfatuiesc sa va documentati inainte de a afirma ceva eronat. ” (eventual!) „

    0 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.