duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Arădeanul Flavius Biea va lupta pentru titlul mondial IBA, deținut în trecut de Floyd Mayweather! Ar putea deveni al cincilea român campion în boxul profesionist

  de Dan Lazăr | 22 martie 2023, 8:46 AM | Povești despre oameni | Sport

  0

  Un pugilist român născut la Arad, Flavius Biea, va boxa la începutul lunii mai, la Mioveni, cu argentinianul Juan Jose Velasco pentru titlul mondial IBA la categoria mijlocie.

  Velasco, pugilist care a făcut parte din lotul naţional al Argentinei, are o experienţă importantă în boxul amator, câştigând turnee în Cuba, Azerbaidjan sau Rusia.

  În boxul profesionist, sud-americanul are 24 de victorii (15 prin KO) şi doar 3 înfrângeri (3 KO), fiind de două ori campion WBA Latino şi o dată campion WBC Latino.

  Până acum pe Juan Jose Velasco l-au învins doar campionul mondial Regis Prograis în lupta pentru titlul mondial interim WBC, Mario Barrios, fost campion mondial WBA, şi Elvis Rodriguez, boxer de origine dominicană cu rezidenţă în Statele Unite, clasat pe locul 27 mondial.

  Gala ”Boxing Fighting Championship 3-Luptă Biea Pentru România” va avea loc vineri 5 mai, de la ora 20:00, la Sala Sporturilor din Mioveni.

  Flavius Biea ar putea deveni al cincilea român campion mondial la box profesionist cu acest prilej.

  Biea are o carieră frumoasă în boxul amator, cu 298 de victorii în 316 meciuri disputate, un titlu de campion mondial, o altă finală mondială disputată, trei titluri de campion european, 8 de campion naţional. În boxul profesionist, Biea are 21 de victorii şi doar o înfrângere, fiind campion WBA Continental, cvadruplu campion IBA Intercontinental şi campion WBC Continental Latin Silver.

  Meciul de la Mioveni se va disputa pe durata a 12 reprize.

  Pentru acest titlu au luptat mai multe nume sonore din box, precum Floyd Mayweather, Oscar De la Hoya, Roberto Duran, Roy Jones Jr sau Arturo Gatti.

  Citește și: Pugilistul arădean Flavius Biea luptă, sâmbătă, pentru două centuri. Rivalul din cadrul galei de la Timișoara este un argentinian

  Urcă pentru a 20-a oară în ringul profesionist! Arădeanul Flavius Biea va boxa, joi, în gala Dynamite Fighting Show

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.