duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Finanțări nerambursabile 2023. Când se pot depune dosarele la concursul CMCA

  de Raluca Medeleanu | 15 februarie 2023, 4:40 PM | Administraţie

  0

  imagini cu rol ilustrativ

  CMCA a făcut public pe site-ul oficial calendarul pentru depunerea dosarelor în vederea obținerii de finanțări nerambursabile în prima sesiune de proiecte a anului 2023 organizată la Arad. Proiectele care vor primi finanțare sunt pe următoarele trei domenii: promovarea sportului de performanță, cultură și tineret.

  Organizațiile, fundațiile, cluburile și instituțiile de învățământ care doresc să intre în competiție pentru obținerea unei finanțări trebuie să întrunească mai multe criterii, care au fost stabilite într-un regulament votat de consilierii locali la începutul acestui luni. În funcție de procentul în care fiecare candidat va îndeplini cerințele, va primi un anumit punctaj (între 50 și 100 puncte), iar cei selectați pentru a primi finanțare vor fi cei cu punctajul cel mai mare. De asemenea, ca în fiecare an, se poate întâmpla ca CMCA să aloce doar o parte din suma pe care a solicitat-o inițial candidatul în dosarul depus.

  Calendarul concursului organizat de CMCA pentru finanțări nerambursabile 2023  este următorul:

  Data limită pentru depunere a propunerilor de proiecte: 13.03.2023, ora 16:00 (documentele necesare le puteți consulta AICI).
  Data publicării rezultatelor etapei I a selecției de proiecte: 14.03.2023.
  Data publicării rezultatelor etapei a II-a selecției de proiecte: 17.03.2023.
  Depunerea contestațiilor: în termen de 2 zile lucrătoare de la data afișării rezultatelor.
  Răspunsul la contestații: în termen de 3 zile lucrătoare de la data depunerii contestațiilor.

  Contactată de Special Arad, Daniela Pădurean-Andreica, directoarea CMCA, a explicat că în prima etapă a selecției sunt incluse toate dosarele care sunt complete, iar în a doua etapă sunt alese cele care întrunesc punctajul impus în Regulament. Doar rezultatele celei de-a doua etape arată care sunt proiectele care primesc finanțare în această primă sesiune a anului 2023.

  CMCA încă nu a anunțat oficial bugetul

  Despre bugetul pe fiecare domeniu de finanțare, nu a putut să ne dea un răspuns oficial. Directoarea CMCA a spus că încă așteptă ca zilele următoare Primăria să facă comunicarea oficială.

  Ca o comparație, Daniela Pădurean-Andreica a spus că anul trecut, în prima sesiune de finanțare, CMCA a avut bugetat la sportul de performanță 12 milioane lei, la cultură 1 milion lei și la tineret 700 mii lei.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.