marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Finalizarea Loturilor 3 și 4 din Autostrada Lugoj-Ilia-Deva este „departe” datorită birocrației

  de - | 26 februarie 2017, 8:00 AM | Știri Arad | Topic special

  1

  Știri Arad. Finalizarea lucrărilor la Loturile 3 și 4 din Autostrada Lugoj – Deva în 2017 e foarte greu de crezut, în condițiile în care Lotul 2, finalizat de câteva luni, așteaptă să fie recepționat de experți.

  Asociatia Pro Infrastructura trage un semnal de alarmă cu privire la segmentul 3 al acestei autostrăzi care riscă să devina și el un muzeu în aer liber, precum precedentul. Este vorba de tronsonul Holdea – Ilia, unde au fost făcute (în 24 februarie) o serie de fotografii cu stadiul execuției.

  Cei de la Pro Infrastructura atrag atenția că este vitala rezolvarea descărcării de la Holdea, care se împiedică, normal, în birocrație, iar nodul de trafic nu a fost definitivat.

  autostrada-lugoj-deva-lot-3-5-728x336

  A1 Lugoj – Deva Lot 3 are o lungime de 21,14 Km, iar constructor este o asociere: JV Teloxim Con SRL / Comsa SA / Aldesa Construcciones SA / Arcadis. Valoarea contractului e de 579.92 milioane lei, termenul de finalizare inițial fiind mai 2016.

  A1 Lugoj – Deva lot 4 are o lungime de 22,14 Km, iar constructor este UMB – TEHNOSTRADE SRL. Valoarea contractului e de 419.4 milioane lei si ar fi trebuit sa fie gata tot in mai 2016.

  Așadar, Lotul 3 ar putea fi inaugurat totuși în 2017, după cum susținea recent și ministrul Transporturilor Răzvan Cuc. Cât despre Lotul 4, trebuie menționat faptul că nici până acum, la 3 ani de la semnarea contractului de execuție și la câteva luni de la revizuirea acordului de Mediu, nu au fost eliberate autorizațiile de construire.

   

  Sursa foto: Pro Infrastructura

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.