Final de stagiune pe tonuri înalte la Teatrul de Vară, cu Felicia Filip și Andrei Lazăr

  de [email protected] | 28 August 2014, 12:46 PM | Cultură | Muzică | Video

  0

  Acordurile finale ale stagiunii estivale 2014 au celebrat cea mai sublimă dintre arte: muzica. Din programul Teatrului de Vară ETHOS nu putea lipsi tradiționala Gală de Operetă, miercuri seara, cu soprana Felicia Filip și tenorul Andrei Lazăr, acompaniați de ansamblul arădean „Johann Strauss Modern” sub bagheta maestrului Tiberiu Soare.

  Ethosul Românesc evocat în acest sezon pe scena Teatrului de Vară a primit cu ocazia ultimului spectacol muzical o conotație deosebită prin interpretarea măiastră a uneia dintre marile voci ale României, soprana Felicia Filip. Alături de tenorul Andrei Lazăr, solist al Operei Naționale Române din București, acompaniați de ansamblul arădean „Johann Strauss Modern” sub bagheta maestrului Tiberiu Soare, unul dintre cei mai apreciați dirijori români ai momentului, Felicia Filip a oferit publicului un regal de melodii celebre din operete și musical precum „Sânge vienez”, „Văduva veselă”, „Omul de la Mancha”,„My fair lady”, „Contesa Mariza”, interpretate în limba română. Repertoriul ales de marea soprană a fost întregit de minunate arii și melodii alese de tenorul Andrei Lazăr dar și de piese orchestrale selectate cu precădere din creația muzicală românească.

  Gala de operetă a fost moderată de maestrul Tiberiu Soare, muzician de excepție, apreciat și în această postură de către melomanii români. Prezentările sau prefațările concertelor de la ultima ediție a Festivalului Internațional „George Enescu” l-au adus în prim-plan de data acesta și în calitate de moderator, dovedind o amplă și solidă cunoaștere a fenomenului muzical sub toate fațetele lui.

  Foto: Doru Jidoi

  Video: Raluca Medeleanu

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.