Final de stagiune „exploziv” la Filarmonică, cu celebra „Carmina Burana”

  de [email protected] | 1 July 2022, 3:58 PM | Cultură | Muzică

  0

  Noua conducere a Filarmonicii Arad (cu interimarul Sergiu Bacoș) are, cu siguranță, de rezolvat încă multe probleme organizatorice, lăsate „moștenire” de către fostul director, însă lucrurile par să se îndrepte într-o direcție bună, dovadă fiind faptul că biletele la ultimele concerte ale Filarmonicii au fost „sold out”, iar concertul de închidere a stagiunii 2021-2022, joi, 30 iunie, a fost de-a dreptul copleșitor pentru audiență.

  Filarmonica Arad nu a sunat atât de bine, atât de plină de pasiune și energie, parcă, de mult timp, poate și pentru că s-a pus acum în scenă una dintre marile așteptări repertoriale ale actualului ciclu concertistic, cantata „Carmina Burana” a lui Carl Orff, care a întrunit întregul „arsenal” al instituției de cultură, Corul Academic și Orchestra Simfonică, alături de dirijorii celor două ansambluri ale Filarmonicii, Cristian Neagu și Robert Daniel Rădoiaș, și invitații speciali: soprana Oana-Maria Trîmbițas, tenorul Ștefan von Korch și baritonul Mihai Damian, precum și Corul Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi” (sub coordonarea prof. Cristina Cameniță).

  Prezentată în premieră la Opera din Frankfurt în anul 1937, „Carmina Burana” întrunește în 24 de numere de partitură cântece care proslăvesc primăvara şi dragostea, ironii şi cântece de pahar, mărturii ale revoltei tinereţii împotriva lumii dur organizate a Evului Mediu, asociate într-un triptic încastrat în invocarea destinului, toate inspirate din texte latine, germane sau franceze, scrise de poeti vaganți din secolele XII – XIII.

  VIDEO AICI

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.