luni, 11 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Filmul unei imense tragedii! Dispariția unei echipe care tocmai a câștigat Copa Sudamericana 2016 (VIDEO-FOTO)

  de Special Arad | 29 noiembrie 2016, 4:37 PM | Internaţional | Sport

  0

  Mass-media de pe întreaga Planetă anunța de dimineață dispariția echipei de fotbal braziliene Chapecoense. Nu era o formație foarte cunoscută, dar tocmai urma să fie. Gruparea braziliană se deplasa la Medellin, în Columbia, pentru a disputa finala Copei Sudamericana – echivalenta Europa League. „Era un fel de Leicester a Braziliei”, scrie sport.ro.

  Nu a mai ajuns. Avionul s-a prăbușit și 76 dintre cele 81 de persoane aflate la bord, cu tot cu echipaj, au murit. Inițial au fost găsiți șase supraviețuitori, dar portarul echipei de fotbal, Danilo, a decedat la spital în urma rănilor deși acesta reușise chiar să comunice cât a mai fost în viață cu familia sa. Danilo a fost eroul acestei echipe după semifinala cu argentinienii de la San Lorenzo.

  Primele fotografii făcute „pe lumină” sunt cutremurătoare. Avionul pur si simplu s-a dezintegrat la impactul cu solul. Bilanțul: 76 morți, 5 supravietuitori – SPORT.RO

  Clubul Chapecoense a confirmat pe pagina sa de Facebook ca la bordul avionului care s-a prăbușit în Columbia se aflau 22 de jucători, dintre care inițial au fost descoperiți 3 supraviețuitori: fundașul Alan Ruschel, portarii Danilo și Jackson Follman. Apoi a fost descoperit și Helio Hermito Zampier Neto. Așa cum am scris mai sus, Danilo a murit la câteva ore după prăbușire.

  Aeronava British Aerospace 146 a companiei aeriene boliviene Lamia s-a prăbușit marți într-o zonă muntoasă în timp ce se apropia de aeroportul din Medellin. Echipa de fotbal Chapecoense urma sa joace în această seară la Medellin prima manșă a finalei Copa Sudamericana contra echipei locale Atletico Nacional.

  Chapecoense a precizat ca următorii jucatori sunt decedați: Kempes, Ananias, Lucas Gomes, Tiaguinho, Bruno Rangel, Canela, Josimar, Gil, Sergio Manoel, Matheus Biteco, Cleber Santana, Arthur Maia, Marcelo, Filipe Machado, Thiego, Gimenez, Dener si Caramelo. Apoi a urmat portarul Danilo.

  Clubul Atletico Nacional Medellin a fost de acord ca finala să nu se mai dispute și trofeul să fie înmânat clubului brazilian Chapecoense.

  Plinio Davis de Nes Filho, președintele Consiliului Director al clubului Chapecoense, a declarat:

  „Erau prieteni de-o viata in acel avion. Cred ca este foarte dificil sa fi supravietuit. Nu era doar un grup care se respecta, era o familie. Am trait in armonie si am avut bucurii mari. Inainte de imbarcare, ei au spus ca vor sa transforme acest vis in realitate. Si acest vis s-a spulberat dimineata”, a declarat oficialul clubului brazilian pentru canalul Globo.

   

  La gruparea braziliană a evoluat în acest an și fostul atacant al echipei CFR Cluj, campion al României cu echipa din Gruia, Rafael Bastos. El s-a transferat însă în Emiratele Arabe Unite.

  Doar cinci persoane se pare au supravietuit, cei trei fotbaliști, o femeie din echipajul avionului, Ximena Suárez și jurnalistul Rafael Henzel. Danilo, portarul echipei Chapecoense, a murit la spital.

  Brazilienii au anunțat trei zile de doliu național în urma acestei catastrofe.

  avion-ok

  Imagine cu avionul dezintegrat în urma prăbușirii.Chiar și așa, au mai fost descoperițișase supraviețuitori. Unul dintre ei, portarul echipei Chapecoense, Danilo, a decedat la spital.

  avion-1 avion-2 avion-3

  FOTO: Jucătorii din imaginile de mai sus sunt șocați de vestea primită. Ei sunt cu toții din lotul echipei Chapecoense, dar nu au fost convocați pentru meicul de la Medellin.

   

  avion-4 avion-5 avion-6 avion-7 avion-8 avion-9

  SURSA: SPORT.RO

  CITEȘTE ȘI:

  Un avion cu 81 de pasageri, printre care o echipă de fotbal și jurnaliști brazilieni, s-a prăbușit în Columbia, înainte de aterizarea în Medellin

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.