Filmul ceh laureat cu un premiu Oscar, „Closely Watched Trains”, la Cinema Arta

  de Special Arad | 20 mai 2019, 6:26 PM | Cultură | Film

  0

  Luna aceasta, în zilele de marți, la cinematograful Arta ne delectăm cu pelicule cehoslovace de arhivă prin programul „Fiction Tuesdays” inițiat de Centrul Ceh (Czech Centre Bucharest). Marți 21 mai, de la ora 20:00, vedem „Closely Watched Trains”, debutul în lungmetraj al reputatului regizor ceh Jiří Menzel – un film care a făcut istorie și care a fost recompensat, printre altele, cu premiul Oscar pentru cel mai bun film străin.

  Acțiunea se petrece într-o gară izolată din Cehoslovacia ocupată de germani, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial și urmărește maturizarea adolescentului timid pe nume Miloš, proaspăt angajat al gării. Grija cea mai mare a tânărului, în ciuda turbulențelor create de război și a furiei reprimate a oamenilor din jurul său, este să scape de virginitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.