vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Filmele Caravanei NexT, în cadrul Zilelor Aradului | Program

  de Special Arad | 10 august 2017, 11:39 AM | Cultură | Film

  0

  Mii de kilometri, drumuri încă necunoscute, prieteni vechi și noi, o mașinuță ticsită cu surprize și un coș cu filme bune. Pe scurt, așa poate fi descrisă Caravana Filmelor NexT, care va aduce în Arad, cele mai aplaudate filme scurte de la ultima ediție a Festivalului de Film NexT, scurt metraje românești, dar și scurt metraje nominalizate la Premiile Oscar.

  În 21, 22 și 23 august, Caravana Filmelor NexT face ultima oprire pentru picnic și cinema sub clar de lună la Arad, pe faleza Mureșului, lângă noua pasarelă. Luni, 21 august, va fi seara celor mai aplaudate filme din cadrul festivalului adunate în programul „Best of Festivalul NexT 2017“, în timp ce marți, 22 august, vă vom aștepta cu o selecție de scurtmetraje românești.

  Miercuri, 23 august, Caravana se va încheia cu o seară de „Oscar“ cu scurtmetraje nominalizate la premiile Academiei Americane de Film.

  Intrarea este liberă.

  Ne vedem în oraș, la filme sub clar de lună!

  Caravana Filmelor NexT e o parte a Festivalului Internațional de Film NexT împachetată într-o mașină, care cutreieră țara în lung și-n lat. Din vârful muntelui în jos, pe dealuri și câmpii.

  Mai mult decât o serie de proiecții de film, Caravana NexT e o experiență, un cinema itinerant care duce scânteia filmelor scurte din oraș în oraș.

  PROGRAM:

  Luni, 21 august, ora 21.30

  Leshy

  Republica Cehă (2016), 23 min.

  Regizor: Pavel Soukoup

  Karel este un pădurar pasionat, care are grijă foarte mare de pădure. Într-o parte îndepărtată a pădurii, braconierii trezesc o creatură numită Leshy care s-ar putea dovedi egalul lui Karel.

   

  Lumina roşie

  Bulgaria/Croația (2016), 21 min.

  Regizor: Toma Waszarow

  Într-un mic sat, un autobuz oprește la singura intersecție unde semaforul este blocat pe roșu. Șoferul autobuzului refuză să înainteze, ceea ce provoacă un conflict cu pasagerii și cu autoritățile locale. O poveste despre partea amuzantă a apatiei, a egoismului și a singurătății într-o lume în care respectarea regulilor este o neînțelegere.

   

  Despre păsări și albine

  Finlanda (2016) 12 min.

  Regizor: J.J. Vanhanen

  Un fermier tăcut și fiul său pornesc la drum spre farmacie după ce adolescentul are un mic accident cu prietena lui.

   

  Aport!

  Israel (2016) 4 min.

  Regizor: Alon Richter

  Aport! este un scurtmetraj de animație clasică, o poveste despre loialitate, despre un câine și stăpâna sa.

   

  Regatul

  Italia (2016) 27 min.

  Regizor: Francesco Fanuele

  După moartea tatălui său, Giacomo descoperă că moșia familiei s-a transformat într-un regat autonom cu propriii supuşi, propriile legi și propria monedă. Are de luat o decizie: să devină moștenitorul legal sau să fugă din acest regat absurd.

   

  Supă de piatră

  Franța (2015) 7 min.

  Regizor: Clémentine Robach

  Când se lasă seara și burticile încep să scoată zgomote, toți locuitorii stau lipiți de televizoare pentru rețeta zilei – Supă de piatră -, când se produce o pană de curent.

   

  Marți, 22 august, ora 21.30

   

  Mamă, tată, trebuie sa vă spun ceva

  România (2016) 6 min.

  Regizor: Paul Mureșan

  Presiunea de a le mărturisi părinților că au creat un monstru.

   

  Omul de pe lună

  România (2016) 18 min.

  Regizor: Mihnea Aliciu

  După ce își ține în mod obișnuit emisiunea de seară la radioul lui pirat din garsoniera sa, N. primește pentru prima dată un telefon de la un spectator, lucru care îi va schimba viața.

   

  Pipa, sexul și omleta

  România (2016) 23 min.

  Regizor: Ana Maria Comănescu

  Victor e atras de soția lui Filip. Filip e atras de soția lui Victor. Victor și Filip sunt vecini, dar mai ales, prieteni.

   

  O noapte de dragoste

  România (2016) 25 min.

  Regizor: Alexandru Mavrodineanu

  Toni se trezeşte brusc. În noaptea aceasta Monica strigă în somn numele altui bărbat. Dorind să ştie sigur dacă îl înşală soţia, Toni ajunge să o cunoască pe Alina, o fată care îi va spune adevărul.

   

  Plecarea

  România (2017) 22 min.

  Regizor: Cătălin Drăghici

  Un tată tânăr își împarte timpul între îndatoririle profesionale și familie. Ziua aniversării fiului de trei ani și promisiunea făcută acestuia sunt amenințate de fuga contra-cronometru prin aglomerația orașului, pentru munca sa de care depind mai multe persoane.

   

  Miercuri, 23 august, ora 21.30

   

  Nopți liniștite

  Danemarca (2016) 30 min.

  Regizor: Aske Bang

  Inger lucrează ca voluntară la un adăpost pentru refugiaţi şi se îndrăgosteşte de un imigrant ilegal. Amândoi duc o viaţă plină de greutăţi, dar totul e bine când sunt unul în braţele celuilalt.

   

  Cântă

  Ungaria (2016) 25 min.

  Regizor: Kristóf Deák

  Zsofi se adaptează cu greu la noua ei şcoală, singura ei consolare pare să fie cântatul în corul şcolii. Dirijoarea corului, însă, nu este chiar un model de inspiraţie, cum crede toată lumea.

   

  Dușmani interiori

  Franța (2016) 28 min.

  Regizor: Sélim Azzazi

  În anii ’90, în timpul războiului civil din Algeria, terorismul ajunge în Franţa. Doi bărbaţi. Două identităţi. O singură luptă.

   

  Femeia și trenul

  Elveţia (2016) 30 min.

  Regizor: Timo von Gunten

  Elise are un obicei secret: în fiecare dimineaţă şi seară, de mulţi ani de zile, face cu mâna după trenul care trece prin dreptul casei ei. Într-o zi, descoperă în grădină o scrisoare de la conductorul trenului…

   

  Timecode

  Spania 2016

  Regizor: Juanjo Giménez

  Luna şi Diego sunt paznici într-o parcare. Diego lucrează în tura de noapte, iar Luna, în cea de zi.

  next

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.