Film românesc de Gopo, cu Florin Piersic în rol principal, la „Cinemateca estivală” de la „Arta”

  de [email protected] | 14 iulie 2021, 2:16 PM | Cultură | Film

  0

  (foto: CineMagia)

  În această vară, Cinematograful Arta invită arădenii la „Cinemateca estivală”, o serie de creații din patrimoniul cinematografic românesc deopotrivă pentru copii și pentru publicul matur. Sâmbăta aceasta (17 iulie, de la ora 21:45), propunerea organizatorilor este filmul „De-aș fi… Harap Alb”. Intrarea va fi liberă.

  „De-aș fi… Harap Alb” este un film românesc din 1965, regizat de Ion Popescu-Gopo după propriul scenariu. Filmul este o adaptare cinematografică în manieră liber-parodică a basmului „Povestea lui Harap-Alb” (august 1877) de Ion Creangă. Rolurile principale sunt interpretate de Florin Piersic, Cristea Avram, Lica Gheorghiu, Irina Petrescu și Eugenia Popovici.

  La sfârșitul lunii iunie, primul film din această vară în „Cinemateca estivală” a fost filmul lui Mircea Daneliuc, apărut în 1995, „Senatorul melcilor”.

  „Spectatorii au posibilitatea să se bucure de aceste proiecții în ambianța plăcută a serilor de de vară petrecute în grădina cinematografului Arta. Ne-am gândit și la cei mai tineri dintre cinefili și acesta este motivul pentru care vom proiecta filme care se adresează și acestei categorii” – anunță organizatorii.

  Accesul la proiecție se face pe baza unei rezervări la adresa [email protected] sau mesaj la numărul de telefon 0734/662635 și este gratuit, în limita locurilor disponibile, iar în caz de vreme nefavorabilă, proiecția va avea loc în sala mică a cinematografului Arta.

  IMPORTANT:
  Participarea la evenimentele în aer liber este condiționată conform prevederilor legale în vigoare, după cum urmează:
  – pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  – persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore;
  – persoanele care prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore;
  – persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior desfășurării activității).

  Proiecția este organizată de Centrul Municipal de Cultură, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al Primăriei Municipiului Arad.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.