luni, 11 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Filarmonica s-a riscat cu ploaia, ieri seara. Melomanii s-ar putea să aibă noroc și la următoarele două concerte…

  de Tomck@t | 17 iunie 2020, 2:31 PM | Cultură

  0

  (foto: captură video / TV Arad)

  Cu doar 150 de locuri disponibile, cu distanțarea obligatorie și cu vremea capricioasă care marchează toată luna iunie, primul concert al Filarmonicii Arad de după pandemie a avut loc ieri seara, în curtea Centrului Cultural Județean, cunoscut publicului și sub denumirea „Teatru de vară”. S-au ocupat doar în jur de 50 de locuri, iar în prima jumătate de oră, arădenii prezenți au fost nevoiți să-și deschidă umbrelele, dar… în cele din urmă, ploaia măruntă nu a reușit să-i alunge pe melomanii ahtiați după un concert simfonic.

  Orchestra Filarmonicii, sub bagheta dirijorului Cristian Neagu și în colaborare cu soprana Nicoleta Brola, a interpretat capodopere lirice semnate de Giulio Caccini, Georg Friedrich Händel sau Giovanni Paisiello, Divertismentul în re major K. 136 și Mica serenadă K.525 de Wolfgang Amadeus Mozart, precum și o colectie de miniaturi vocale, adaptată la economia spațiului acustic prevăzut pentru audiție.

  Cu puțin noroc, și următoarele două evenimente ale Filarmonicii vor scăpa de ploaie, „la mustață”.

  Prognoza meteo pentru vineri, 19 iunie, când va avea loc Concertul Pop & Rock Simfonic la Ștrandul Neptun, arată precipitații doar la ora 15:00, dar nu și în jurul orei 19:00, când va începe concertul.

  meteo vineri
  Sursa: meteoblue.com

  Este prematur să anticipăm deocamdată șansele de ploaie pentru săptămâna viitoare, mai precis pentru seara de joi, 25 iunie, dar potrivit weather.com vor fi furtuni izolate, iar șansele pentru precipitații sunt în general doar de 30% (dacă nu cumva se va schimba prognoza între timp).

  Pe această dată este programat ultimul concert al Filarmonicii în această stagiune, în Parcul Eminescu, cu începere de la ora 19:00.

  vremea 25 iunie

  Concertul Pop & Rock Simfonic

  La fel ca anul trecut, cap de afiș este trupa arădeană Sur Austru, formație din a cărei componență face parte și flautistul Filarmonicii Arad, Ionuț Cadariu. Trupa este continuarea muzicală și lirică a formației Negură Bunget, având în componență membri care au activat în diverse etape ale acestei formații, alături de muzicieni care activează în trupele Grimegod sau Kultika (Ștefan Zaharescu – vocal, Tibor Kati – vocal/chitară/keyboards, Corodan Ovidiu – bas, Petrică Ionuțescu – instrumente tradiționale, Mihai Florea – chitară, Nădăban Sergiu – tobe și Ionuț Cadariu – flaut).

  De asemenea, sunt invitate speciale și artistele Claudia Diaconu Iordache (nai) de la Filarmonica „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea și arădeanca Sara Gheorghe (marimbă), elevă a Colegiului de Arte „Săbin Drăgoi” din Arad, percuționistă membră a Orchestrei Române de Tineret și de ani de zile o colaboratoare a Filarmonicii Arad. Dirijorul va fi Dorin Frandeș.

  Accesul publicului la concert va fi gratuit începând cu ora 17:00, în limita a 500 de locuri, concertul urmând să înceapă la ora 19:00.

  După concertul Pop & Rock Simfonic, trupa Sur Austru pregătește și un afterparty la Terasa Flex (tot în incinta ștrandului), de la ora 22:00.

  Concert Vocal Simfonic (Închiderea stagiunii)

  „Am ales pentru ultimul concert al stagiunii 2019-2020 și pentru locul convenit pentru desfășurarea lui, Parcul Eminescu, două dintre partiturile dragi nouă: Misa în sol major de Franz Schubert, cea care îmbină la modul superlativ mesajul, elevația și rafinamentul muzicii începutului de secol XIX, și Simfonia a VIII-a în la major op.93, cea mai luminoasă din șirul capodoperelor simfonice beethoveniene, un document sonor prețios, și acum, la cea de a 250-a aniversare a compozitorului. Ne pregătim cu bucurie după o îndelungă așteptare, ne revedem într-un spațiu natural mai mult decât agreabil, ne reîntoarcem la scena și emoțiile de concert, la auditorii noștri statornici, la prietenii muzicii clasice de toate vârstele, reîntâlnindu-ne cu toții în parcul din fața «Casei Muzicii», în seara de Joi, 25 Iunie 2020, la ora 19.00: corul academic pregătit de Robert Daniel Rădoiaș, soliștii ansamblului mixt, Florica Iacob Burduleanu – soprană, Ciprian Crișan – tenor, David Buzgău – bariton și orchestra simfonică a Filarmonicii alături de dirijorul ei, Cristian Neagu”, se anunță într-un comunicat.

  Și cu această ocazie, normele de prevenție în vigoare pentru această etapă trebuie respectate, accesul publicului fiind posibil începând cu ora 17:00, în limita a 300 de locuri, respectând măsurile și regulile de prevenire a răspândirii Covid-19 prevăzute de Ordinul 2879/967/2020. La intrarea în spațiul de desfășurare a concertului se va efectua termometrizarea cu termometru noncontact a spectatorilor și un triaj observațional, astfel că nu va fi permis accesul persoanelor simptomatice (tuse, strănut, rinoree, temperatură mai mare de 37,3 grade Celsius, stare generală modificată).

  Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura și cele care nu poartă mască la intrare și pe întreaga durată a evenimentului, NU vor avea acces în locație.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.