miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Fete de argint! Rămânem cu satisfacția că ne-au făcut să visăm: Sepsi – FCC Baschet UAV Arad 78-60

  de Lucian Dănilă | 30 aprilie 2022, 9:57 PM | Sport

  0

  Am visat frumos după două seri memorabile în Polivalenta arădeană. FCC Baschet UAV Arad nu a mai reușit în noua sală multifuncțională din Sfântu Gheorghe să repete evoluțiile de la Arad chiar dacă a avut alături aproximativ 200 de fani minunați care au crezut în visul lor și au sperat că se întorc cu titlul din Covasna.

  Sepsi a arătat în această seară că dispune de un etaj superior din punct de vedere valoric și încă din startul partidei ritmicitatea punctelor era mereu de 2-1, astfel că după primul sfert, gruparea din Sfântu Gheorghe avea un avantaj mai mult decât dublu, de 22-9, iar în sfertul al doilea la un moment dat scorul era 26-13. Da, doar 9 puncte a reușit echipa Aradului în primele zece minute ale confruntării, Sepsi fiind superioară din punct de vedere fizic, dar și din punct de vedere al eficienței. La pauză, scorul arăta 45-27, cu un coș reușit de Sutherland chiar la finalul timpului, coș care însă nu a mai fost contabilizat.

  Ca o consolare, „ICIM” a câștigat sfertul al treilea cu 16-14, dar zarurile erau deja aruncate, iar titlul era deja acontat, avantajul gazdelor fiind deja foarte mare pe tabela de marcaj. Ne gândeam mereu la revenirea din ultimul sfert al meciului de miercuri de la Arad, atunci când arădencele cu Keys extraordinară au revenit de la un minus de 9 puncte, dar astfel de minuni nu se pot repeta la doar câteva zile distanță… Keys a reușit o nouă evoluție bună, cu 21 de puncte marcate, șase dintre ele fiind din două aruncări de la distanță.

  Aradul a avut și handicapul de a nu o putea folosi pe căpitanul Brankica Hadzovic, accidentată încă de la meciul de miercuri de la Arad, o absență care a contat mult în economia jocului.

  Poate fi un punct de plecare, unul prin care FCC Baschet UAV să își propună mai mult și să puncteze nu numai pe teren ci și în afara lui, acolo unde pentru a se bate cu Sepsi trebuie să-și rotunjească semnificativ bugetul, diferența fiind de aproximativ trei ori mai mare în favoarea clubului din secuime.

  În condițiile acestea, cu amintirea serilor de marți și de miercuri încă pe retină, nu putem decât să le mulțumim fetelor pentru felul în care au luptat, pentru felul în care ne-au făcut să sperăm, să visăm, să credem că această generație poate da mâna cu istoria și să aducă Aradului cel de-al zecelea titlu din istorie la 28 de ani de la primul titlu obținut de generația lui Broșovszky sau Ciupe.

  Rămânem cu satisfacția că după șapte ani, Aradul a reușit prima, și apoi chiar pe a doua, victorie în fața celor de la Sepsi, un alt punct de plecare care ar putea conta pentru următorul sezon.

  Sepsi – FCC Baschet UAV Arad 78-60 (22-9, 23-18, 14-16, 19-17)

  Sepsi: Jones 23 (3×3), Ghizilă 14 (3×3), Fraser 14, Wallace 9 (1×3), Podar 7 (1×3), Pasic 5 (1×3), Cătinean 4, Croitoru 2, Raber, Pop, Nemeş, Botoş. Antrenor: Zoran Mikes.

  Arad: Keys 21 (2×3), Vitulova 14, Vaida 9, Akathiotou 4, Manea 4, Sutherland 4, Mîrne Nagy 2, Ghiţă 2, Fleşer, Vaţi, Rotariu, Hadzovic. Antrenor: Bogdan Bulj.

  Arbitri: Marius Ciulin, Alexandru Olaru, Ciprian Stoica. Observator: Alina Moanţă.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.