joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Festivalul Tres Court revine la Arad. Accesul e gratuit, dar cu anumite condiții

  de Raluca Medeleanu | 2 iunie 2021, 10:18 AM | Cultură | Recomandările editorilor

  0

  Așa cum ne-am obișnuit deja, la Festivalul Tres Court descoperim care sunt cele mai bune filme de foarte scurt metraj (de maximum 4 minute) din întreaga lume, „un concentrat de inventivitate și imaginaţie, într-un format plin de dinamism”, după cum spun și reprezentanții Cinematografului Arta, loc în curtea căruia se va organiza evenimentul de anul acesta, în perioada 4-5 iunie.

  „Veți putea urmări filmele din categoria Competiția Internațională care este un caleidoscop al ultimelor curente din creația cinematografică mondială. 42 de filme concurează pentru a obține un loc în palmaresul decis de juriul festivalului, dar și în inimile și în buletinele de vot ale spectatorilor de pretutindeni.
  Ca în fiecare an, la finalul vizionării, vei putea vota filmul preferat din competiția internațională.
  Eveniment organizat de Institutul Francez din România, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad și Centrul Municipal de Cultură.
  Toate filmele vor fi subtitrate în limba română, iar intrarea este liberă, în limita locurile disponibile.
  Rezervări la adresa [email protected] sau la tel. 0734/662635”
  , mai spun organizatorii.

  Deși evenimentul este gratuit, din cauza restricțiilor în contextul pandemiei de coronavirus, organizatorii se văd nevoiți să respecte regulile naționale în vigoare și astfel pot permite accesul doar în următoarele situații:

  – persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  – persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore;
  – persoanele care prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore;
  – persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior desfășurării activității).

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.