Festivalul Părădăicilor de la Macea a ajuns la cea de-a XIII ediție. Ce îi așteaptă pe cei care vor ajunge la eveniment





Festivalul Părădăicilor de la Macea a ajuns la cea de-a XIII ediție, ajungând deja o tradiție pentru arădeni. Sarcina organizatorilor nu este una ușoară, aceștia trebuind să găsească metode de a se depăși în fiecare an.
Anul acesta Festivalul Părădăicilor va avea loc în perioada 7-8-9 Iulie, în prima zi organizându-se un concurs de pescuit la Balta Macea între orele 08:00-13:00.
A doua zi de festival este destinată și copiilor, voluntarii comunei Macea așteptându-i în Parcul Central între orele 14:00-17:00, unde vor desfășura activități interactive. Evenimentul are și o parte culturală, aceasta desfășurându-se pe Aleea Poeților din Grădina Botanică Macea, purtând numele de După-masa Culturală. Acesta va avea loc înte orele 17:00-19:00, urmând ca de la ora 20:00 pe platoul Căminului Cultural să se dea startul la Retro Party.
Festivalul se încheie în 9 Iulie în Curtea Castelului Csernovics cu o expoziție a produselor locale (ora 13:00), nu vor lipsi părădăicile și bulionul de la Macea desigur, iar de la ora 14:00 până la ora 23:00 mai mulți artiști consacrați vor marca, în cântec, evenimentul.
Pe scenă vor urca Tinu Vereșezan, Alexandru Pop, Cristian Fodor, Gabi Bârsăuan, Borugă Andrei și formația, Gabriel Stoica, Bodonea Silvana, Marisa Ranta, Oana Florina Stana, Maria Stan Toma, Grupul Vocal Moții din Ociu (HD), Ansamblul Edera din Macea. Ansamblul de Copii a Căminului Cultural Macea, Ansamblul Cununița (U.V.V.G. – Sântana Arad),Formația de dansuri Veteranii din Arad și Taraful de la Macea.
La final, cei prezenți se vor bucura de spectacolul oferit de un foc de artificii.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)