luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Festivalul Minorităţilor Naţionale la Arad, ediţia a X-a. Vezi programul

  de Special Arad | 16 septembrie 2015, 5:53 PM | Știri Arad

  0

  Festivalul Minorităților Naţionale de la Arad, care din anul 2013 este inclus în Mişcarea Charta XXI pentru reconcilierea popoarelor, se va desfășura în 19 septembrie, la Arad şi va cuprinde un simpozion, un spectacol, parade porturilor populare şi o expoziţie de produse tradiţionale.

  Festivalul Minorităţilor Naţionale are ca scop evidenţierea celor mai valoaroase aspecte din viaţa minorităţilor care convieţuiesc de sute de ani, în armonie, în municipiul şi judeţul Arad.

  Totodată, Festivalul Minorităţilor Naţionale se numără printre manifestările care se organizează pentru promovarea cadidaturii Aradului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021.

  „Suntem competitori pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii şi ne dorim să transmitem un mesaj al bunei convieţuiri între oamenii de diferite etnii din Arad. De aceea, ediţia din acest an a Festivalului Minorităţilor Naţionale este una complexă și cuprinde un program dedicat tuturor cetățenilor orașului nostru, indiferent de etnie, pe care îi invităm să ni se alăture”, a spus Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad.

  În acest an, la Festivalul Minorităţilor Naţionale de la Arad, pe lângă ansamblurile minorităţilor din municipiul şi judeţul Arad vor participa ansamblul folcloric al Casei de Cultură din Zrenjanin (Serbia) şi Fanfara minerilor din oraşul Pecs (Ungaria).

  De asemenea, în timpul festivalului, în Parcul Eminescu, Centrul de Transfuzii Sanguine Arad va promova donarea de celule stem hematopoietice, cei care vor dori vor putea atât să se informeze cât şi să se înscrie în Registrului Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice.

  Festivalul Minorităţilor Naţionale este organizat de Asociaţia Qult-Ar Arad, cu sprijinul Centrului Municipal de Cultură Arad şi al Primăriei Arad.

   

  „Festivalul Minorităţilor Naţionale Arad, ediţia a X-a – PROGRAM

   

  Ora 11.00, Sala „Regele Ferdinand” – Palatul Administrativ Arad:

  Simpozion cu tema „Personalităţi ale minorităţilor care au contribuit la dezvoltarea patrimoniului cultural al Aradului”;

   

  Ora 14.00  – 20.00 Parcul Mihai Eminescu

  Prezentarea tradiţiilor minorităţilor naţionale şi ale comunităţilor etnice care convieţuiesc în Arad (standuri de prezentare obiecte şi produse tradiţionale);

   

  Ora 16.00, Centrul Aradului:

  Parada porturilor populare ale minorităţilor

  Traseu: Palatul Administrativ – Teatrul Clasic “Ioan Slavici” Arad – Parcul Mihai Eminescu

   

  Ora 17.00  – 20.00 Parcul „Mihai Eminescu”:

  Spectacol de cântece și dansuri tradiţionale din repertoriul minorităţilor naţionale

  Invitaţi: Ansamblul Casei de Cultură din Zrenjanin (Serbia)

  Fanfara minerilor din Pecs (Ungaria)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.