joi, 30 mai, 2024

Special Arad Logo

  Festivalul JAZZAR revine cu cea de-a treia ediție | Program

  de Special Arad | 13 mai 2024, 9:58 AM | Cultură | Muzică | Știri Arad | Topic special

  0

  Festivalul internațional JAZZAR revine cu cea de-a treia ediție, în perioada 24-25 mai 2024, în două locații emblematice din Municipiul Arad.

  Festivalul JAZZAR este un proiect muzical de revitalizare culturală a municipiului Arad, organizat de echipa Jazzar împreună cu asociația Europeanul și compania Remada New Life & Fun Concept, în parteneriat cu Primăria Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad, Unitatea Militară 01249 Arad, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș ”, Comunitatea Evreiască din Arad, Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” Arad, Filarmonica Arad, asociația Ordinul Suveran Templier Sfîntul Martin, asociația Rotary Club Arad Cetate, Methexis și este susţinut de sponsori locali și naționali.

  „Ne dorim ca și a treia ediție a evenimentului să devină o ocazie de a aduce împreună cunoscătorii dedicați ai jazzului precum și publicul larg, curios și dornic să participe la un eveniment cultural de nișă. De asemenea, continuăm și în această ediție #BursaMuzicalăJazzar care are ca scop suținerea tinerilor muzicieni. Din fondurile colectate acordăm anual premii pentru elevi s-au tineri artiști în devenire pentru încurajarea muncii lor”, transmit organizatorii.

  Festivalul, planificat să se desfășoare pe parcursul a 2 zile, va debuta în 24 mai 2024, de la ora 20:00, la Sinagoga Neologă din Arad, cu un spectacol de trompete, contrabas și lumini, și va continua în ziua de 25 mai 2024, ora 16:30, pe platoul central din încinta Cetății Aradului.

  Evenimentul își propune să prezinte publicului o paletă muzicală cât mai largă din punct de vedere stilistic, de la jazz clasic, la fusion, jazz experimental, contemporan etc.

  Accesul publicului în Cetate și Sinagoga Neologă se va face pe bază de invitație și carte de indentitate, cu o contribuție de 49 lei pentru întregul festival, sumele astfel obținute urmând să fie folosite pentru premierea și răsplătirea elevilor și tinerilor performanți în cadrul Bursei Muzicale Jazzar. Mai multe informații despre invitațiile de acces și contribuții pe www.remada.ro/noblete-de-suflet.

  Ca și la edițiile precedente, festivalul va deveni suport și pentru diverse activități auxiliare, workshopuri etc. În concret, voluntari ai diverselor asociații din Arad, studenți din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad vor desfășura activități educative, ateliere de creație, activități de reconstituiri istorice, activități de prevenție a consumului de droguri, activități de conștientizare a nevoilor persoanelor aflate în dificultate și susținerea lor prin promovarea diverselor acțiuni cultural-filantropice, umanitare și de voluntariat.

  Iată programul Festivalului Jazzar pe zile:

  program jazzar 2024

  Echipa de organizare este compusă din: Daniela Maria Boiț – Director Imagine; Petre Ionuțescu – Director Artistic; Nicolae Mihai Brânzeu – Regizor Festival; Aurelian Roland Boiț – Preşedinte Asociaţia Europeanul.

   

  • Citește și: Groovy! Trei zile de libertate creativă la festivalul JAZZAR (galerie foto) · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.