Festivalul de film pentru copii „KINOdiseea Altfel”, în acest an în trei cinematografe arădene | Program

  de Special Arad | 1 iunie 2019, 12:44 PM | Cultură

  0

  KINOdiseea / Facebook

  KINOdiseea, cel mai mare festival internațional de film pentru publicul tânăr (copii și adolescenți) din Europa de Sud-Est revine în Arad cu o nouă ediţie ALTFEL, între 3 și 8 iunie. În acest an se înregistrează o premieră, la toate cele trei cinematografe arădene fiind programate proiecții de film. Astfel, Cinematografului Arta, deja tradițional (interior și grădina de vară), i se alătură Cinema Solidaritatea (Gai) și Cinema Grădiște.

  Printre producţiile care cu siguranţă vor încânta publicul tânăr în acest început de vară se numără îndrăgita animație franceză „Colț Alb”, în regia lui Alexandre Espigares, care a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Sundance, iar pe cea națională la ediția X din 2018 a KINOdiseea, co-producția Elveția-Germania „Micuța Vrăjitoare”, în regia lui Michael Schaerer, filmul românesc „Străjerii”, regizat de Liviu Mărghidan, „Los Bando”, unul dintre cele mai apreciate filme de la ediția X KINOdiseea, dar și o selecție de filme clasice pentru întreaga familie, precum animațiile „Frumoasa și bestia” (1991), „Pocahontas” (1995) și „Ratatouille” (2007).

  Biletele pentru toate proiecțiile pot fi achiziționate de la Cinema Arta, de luni până joi, între orele 10-17, vineri, între orele 10-14, sau cu 2 ore înainte de începerea filmului. Biletele pot fi rezervate în prealabil pe e-mail, la adresa: [email protected]

  Preț bilete: 12 lei preț întreg, 5 lei preț redus pentru elevi, studenți şi pensionari. Informații la numărul de telefon: 0257/280526.

  Program

  •  COLȚ ALB (animație dublată live) Sinopsis: Cea mai fidelă adaptare a cărții lui Jack London. Colț alb și prietenii lui canini numesc acasă splendida întindere a teritoriului Yukon, însă odată cu goana după aur a anilor 1980, viața devine foarte grea, din pricina căutătorilor de aur care vor să se îmbogățească. Va reuși oare Colț Alb să își schimbe destinul?

  •  MICUȚA VRĂJITOARE (film dublat live) Sinopsis: Micuța vrăjitoare are doar 127 de ani – mult prea tânără pentru congresul anual al vrăjitoarelor. Nu este încă suficient de mare pentru a fi o vrăjitoare adevărată, însă își dorește să devină una foarte pricepută. Această ambiție provoacă peripeții în lumea ei magică.

  •  STRĂJERII (film în limba română) Sinopsis: 19 copii sunt în tabără la munte alături de cei doi însoţitori, Florentina şi Vasile. Când micul Radu se pierde în pădure, toţi ceilalţi din grup, inclusiv sora lui mai mică, se îngrijorează şi îşi imaginează tot soiul de scenarii fantastice. Dar Radu găseşte ajutor chiar acolo unde se aştepta mai puţin.

  •  LOS BANDO (film subtitrat în limba română) Sinopsis: Cei mai buni prieteni, Grim și Axel, au visat încă de când aveau 8 ani să participe la Campionatul anual norvegian de muzică Rock. Împreună, au format o trupă – Los Bando Immortale, încă le lipsește un basist, iar vocalistul și chitaristul lor nu prea pot cânta. Grim încă nu a îndrăznit să le spună, însă în momentul când sunt acceptați la Campionat, trebuie să găsească o soluție cât at zice pește.

  Pe lângă cele 7 lungmetraje, la KINOdiseea Altfel, va putea fi urmărit un calup de scurtmetraje dublate în limba română, dedicate publicului foarte tânăr (3-6 ani). Selecția de filme scurte se intitulează DORINȚE și cuprinde 10 animații și live-action, dintre cele mai apreciate scurtmetraje pentru copii ale anului trecut.

  KINOdiseea este organizat de Asociația Culturală Metropolis și finanțat de Primăria Arad prin Centrul Municipal de Cultură Arad.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.