vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Festival de jazz, în aprilie, în „Bogata lui Snoop Dogg”

  de - | 27 martie 2016, 8:03 PM | Naţional

  0

  O mie de oameni sunt așteptați pe 3 aprilie, de la ora 12.00, la prima ediție specială a Festivalului „Jazz in the Park”, care va avea loc pe fostul teren de fotbal din comuna mureșeană Bogata.

  Vor concerta Maria Răducanu, Jazzybirds, Les Nuages și Danaga.

  „După ce rapperul Snoop Dogg a confundat pe rețelele de socializare comuna Bogata din județul Mureș cu Bogota columbiană, localitatea mureșeană a devenit celebră în presa românească și internațională. În acest context, organizatorii festivalul Jazz in the Park, de două ori finalist la European Festival Awards, anunță o ediție specială în 3 aprilie la Bogata, județul Mureș”, se arată într-un comunicat remis AGERPRES.

  Participanții vor avea parte de concerte și pot dona pentru amenajarea unui parc în comună.

  „Era păcat ca această întâmplare să rămână numai un prilej de discuții și de glume pe internet. Comuna Bogata are un mare capital de imagine acum și îl poate fructifica dacă se adună suficienți oameni care vor acest lucru. Noi am fost acolo, am văzut locurile: satul e înconjurat din trei părți de râul Mureș, e de o liniște ancestrală și de o mare frumusețe, iar oamenii sunt primitori și creativi. Dacă administrația, comunitatea și românii, în general, se mobilizează, se prea poate ca Snoop să schimbe, dintr-o mare întâmplare, soarta localității”, a declarat Alin Vaida, directorul festivalului Jazz in the Park.

  Cei care merg la festival la Bogata vor avea parte de multe surprize plăcute.

  „Amenajăm o parcare în apropiere, ca să poată veni oameni de oriunde din țară care vor să petreacă o după-amiază de duminică însorită la Bogata. Le-am pregătit o mulțime de activități interesante: tururi ale satului, activități pentru copii, întâlniri cu bogățenii. Concertele pe care le propunem sunt un mix surprinzător de jazz, electro, muzică clasică și ritmuri de rock. Se anunță vreme buna, spre 20 de grade”, precizează Alin Vaida.

  Primarul comunei Bogata, László Barta, se arată încântat de propunerea organizatorilor festivalului Jazz in Park.

  „Este o onoare pentru comuna Bogata să contribuie la un eveniment cultural precum Jazz in the Park. Toți locuitorii comunei sunt invitați să participe la o după-masă de concerte și activități, iar pe această cale doresc să lansez o invitație și locuitorilor din comunele și orașele învecinate să participe la eveniment și să descopere locurile de aici. Bogata este renumită pentru bunătățile gastronomice, iar în 3 aprilie vom face o demonstrație culinară, așadar vă invităm la degustare”
  , spune primarul comunei mureșene.

  Bogata este o comună cu 2.000 de locuitori, devenită celebră după ce rapperul american Snoop Dogg și-a dat din greșeala check-in pe facebook în județul Mureș, în timp ce încerca să dea check-in în capitala Columbiei, Bogota. Românii s-au entuziasmat repede pe internet, au creat grupuri și evenimente, în care îi cer artistului să vină în Bogata, ba chiar au creat și un site pentru micuța localitate mureșeană: www.visitbogata.com.

  Valul viral a ajuns în toată presa din România și în publicații importante din străinătate și s-a întors repede la Snoop, care a publicat zilele trecute o nouă postare pe facebook, în care a declarat că ia în considerare să vină în România, recomandând vizitarea comunei mureșene.

  snoop dogg bogata de mures

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.