marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  „Fericirea nu este ceea ce ai, fericirea este să fii mulțumit cu ceea ce ai.” Părintele Pantelimon Șușnea la Arad (FOTO + VIDEO)

  de Special Arad | 6 decembrie 2016, 1:19 PM | Știri Arad

  0

  Știri Arad. Aseară în sala mare a Teatrului de Stat Ioan Slavici, Ieromonahul Pantelimon Şuşnea de la Mănăstirea Oaşa a vorbit despre bucuria de a dărui, despre înțărcarea viciilor dar și despre fericire în cadrul conferinței „Bucuria de a dărui”.

  Fericirea nu este ceea ce ai, fericirea este să fii mulțumit cu ceea ce ai.

  Când nu reușești asta, se ajunge la o stare de dependență asupra acelor dorințe neîmplinite și astfel la o privare de libertate. Concluzia este că, în momentul în care reușești o asceză a dorințelor și ajungi să îți înțarci sufletul ajungi să nu mai fii posedat de propriile dorințe. De aceea fericirea  rezultă din lucrul cu propriul sine. Trebuie să lucrezi cu tine pentru că totul se răsplătește.”

  Sala plină a ascultat în liniște mai departe ceea ce părintele Pantelimon avea de spus și despre bucuria de a dărui. „Eu calculez și nu calculez”- spunea părintele despre această contradicție că are rolul ei, adică nu el calculează cât primește pentru a dărui mai departe mai mult , însă nu calculează cât dăruiește pentru că nu are pretenția de a primi.

  Un mod sănătos de a gândi, un mod de a trăi mai aproape de spiritualitate și de sine.

  Cei prezenți la conferință au ascultat și colinde interpretate de copii, cărora li s-a alăturat și părintele Pantelimon.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.