Catastrofal! UTA a ratat startul în Superliga și a pierdut clar la Pitești

  de Lucian Dănilă | 16 July 2022, 9:09 PM | Sport | Topic special

  2

  Un minut și 26 de secunde, atât a durat echilibrul de pe tabela de marcaj în startul sezonului din Superliga pentru UTA. Un aut de margine executat până în careu, Hoxhallari a deviat cu capul, Vukcevic a luftat nepermis și Bertrand a șutat cu stângul, șiret plin, fără speranțe pentru Iacob.

  Așa a arătat startul noului sezon pentru UTA, echipă antrenată acum chiar de un piteștean, Ilie Poenaru. Practic, arădenii au început meciul de la 0-1 dar mai avea mai mult de 90 de minute să redreseze situația. Speranțe în van, însă. Deși putea egala repede la acea ocazie a lui Miculescu, care a șutat în piciorul lui Greab, UTA a arătat foarte rău. Am putea spune că e în Top 5 cele mai slabe meciuri ale Bătrânei Doamne de la revenirea în prima ligă.

  Am auzit pe parcursul meciului că echipa suferă pe urma tensiunilor dintre suporteri și conducerea clubului. Nimic mai fals. Echipa chiar a fost ținută departe de aceste tensiuni, jucătorii sunt cu salariile plătite, au avut parte de condiții de pregătire foarte bune, au venit jucători cu nume cum sunt Keșeru sau Hoxhallari, ambii titulari, au avut în teren opt jucători care au evoluat și în sezonul trecut, deci și ca omogenitate stătea mult mai bine, astfel că scuza cu tensiunile nu ține… În plus, echipa a beneficiat de suportul a aproape o sută de fani chiar pe arena din Pitești.

  Prepeliță a început cu șase jucători pe care FC Argeș i-a transferat în această vară. Diferența, și în joc și pe tabelă, a făcut-o Bertrand, un jucător tocmai din Madagascar, care pe lângă golul marcat în minutul 2, și-a mai creat trei ocazii foarte bune și a reușit, în minutul 54, să marcheze și al doilea gol după o fază școală a argeșenilor.

  De la UTA nu putem remarca pe nimeni. Poate doar pe Iacob care a respins câteva mingi grele expediate de Bertrand la colțul scurt, de Mezza Coli – acel șut respins în bară -, sau de Njake. În rest, greșeli personale aproape în fiecare minut, joc greoi, soluții puține pentru purtătorul de balon și chiar lipsă de angajament. Deși era condusă cu 2-0, UTA nu reușea să facă presing în jumătatea adversă, jucătorii stăteau departe de adversarul direct, iar echipa părea una foarte largă. Vukcevic a avut o primă repriză incredibil de slabă. Erou în Muntenegru după golul marcat în poarta României, fundașul lateral al Bătrânei Doamne a greșit nepermis de patru-cinci ori și a sfârșit prin a fi înlocuit. Cel mai slab său al meci de când a ajuns la UTA în vara anului trecut. Keșeru a fost aproape inexistent. Căpitanul arădenilor s-a remarcat doar la o lovitură de colț la care a reușit să trimită cu capul spre poarta piteșteană, dar Greab a respins. Otele a arătat că este tehnic pe spații reduse, dar nu a adus nimic bun în atacul echipei antrenate de Poenaru. Matei a fost static, a frânat multe acțiuni care puteau fi dezvoltate mai repede în zona mediană. Miculescu s-a văzut și el prea puțin, Batha a fost greoi, Dobrescu nu știm dacă a trecut măcar o dată în jumătatea adversă în prima repriză, Benga a pierdut multe dueluri iar albanezul Hoxhallari s-a întrecut și el în greșeli tehnice și de poziționare.

  Intrați după pauză, Cascini și Stahl au fost și ei la număr și cam atât.

  Un debut catastrofal pentru Ilie Poenaru pe banca Bătrânei Doamne. Este pentru prima dată după promovarea din 2020 în care UTA pierde primul meci al stagiunii după două remize cu Farul. „Scorul putea fi mult mai mare”, recunoaște și Ilie Poenaru după acest meci care trebuie repede uitat.

  FC Argeș – UTA Arad 2-0 (1-0)

  Bertrand 2, 54

  FC Argeș: Greab – Tofan, M. Constantin, Cestor, Latovlevic – Meza Coli (cpt), Njike – Jakolis (72 Donisan), Calcan (72 Raynov), Betrand (72 Turda) – Ișfan. Rezerve: Straton – Turda, Raynov, Vianna, Dobrosavlevic, Celestine, Alceus, Donisa, Covaci Antrenor: Andrei Prepeliță

  UTA: Iacob – Vukcevic (60 Erico), Benga, Hoxhallari, Dobrescu (86 Șteau) – Batha (86 Isac), Matei (46 Cascini) – Miculescu, Ubbink (60 Stahl), Otele – Keseru (cpt) Rezerve: Balauru – Maxim, Erico, Isac, Cascini, Șteau, Negoescu, Stahl, R. Pop Antrenor: Ilie Poenaru

  Arbitri: Marcel Bîrsan (București) – central / Vasile Marinescu (București), Adrian Vornicu (Iași) – asistenți / Andrei Moroiță (Ploiești) – rezervă / Bogdan Dumitrache (București), Sebastian Gheorghe (Suceava) – VAR

  Observatori: Alexandru Deaconu (București) – arbitraj (FRF) / Marian Bucurescu (București) – organizare joc (LPF)

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.